2015 рік


«РЕАЛІЗАЦІЯ ЕКСПОРТНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КРАЇН ЄС НА СВІТОВОМУ РИНКУ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ»

Автор: Щитов Дмитро Миколайович
Дата захисту: 4.03.2015
Науковий керівник: доктор економічних наук, професор Мешко Н. П.

Дисертаційну роботу присвячено дослідженню експортного потенціалу країн ЄС та України у сфері високотехнологічних послуг та розробці науково-практичних рекомендацій щодо удосконалення стратегії розвитку експортного потенціалу України у сфері високих технологій.


«КOPПOPAТИВНA СOЦІAЛЬНA ВІДПOВІДAЛЬНІСТЬ В МІЖНAPOДНOМУ БІЗНЕСІ В КOНТЕКСТІ ГЛOБAЛЬНOГO ЕКOНOМІЧНOГO POЗВИТКУ»

Автор: Шевченко Тетяна Петрівна
Дата захисту: 4.06.2015
Науковий керівник: кандидат економічних наук, доцент Євтушенко В. А.

Дисертаційну роботу присвячено нaукoвoму oбґpунтувaнню теopетикo-метoдичних зaсaд дoслідження кopпopaтивнoї сoціaльнoї відпoвідaльнoсті ТНК тa poзpoбці нaукoвo-пpaктичних pекoмендaцій щoдo підвищення ефективнoсті її pеaлізaції світoвими кoмпaніями в умoвaх глoбaльнoгo екoнoмічнoгo poзвитку.


«МІЖНАРОДНЕ ТОРГОВО-ЕКОНОМІЧНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО УКРАЇНИ З ДЕРЖАВАМИ БЛИЗЬКОГО СХОДУ В ГЛОБАЛЬНИХ УМОВАХ РОЗВИТКУ»

Автор: Саєд Суфіан Мохаммад Анкаві
Дата захисту: 4.07.2015
Науковий керівник: кандидат економічних наук, доцент Гончаренко Н. І.

Дисертаційну роботу присвячено поглибленню теоретико-методичних засад міжнародного торгово-економічного співробітництва України з державами Близького Сходу та розробці науково-практичних рекомендацій щодо посилення економічної взаємодії країн у глобальних умовах розвитку.


«ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ПРОЦЕСІВ МІЖНАРОДНОЇ МІГРАЦІЇ В УКРАЇНІ У КОНТЕКСТІ ЇЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ СПРЯМУВАНЬ»

Автор: Уварова Ірина Сергіївна
Дата захисту: 3.07.2015
Науковий керівник: кандидат економічних наук, професор Сідоров В. І.

Дисертаційну роботу присвячено узагальненню теоретико-методичних основ дослідження процесів міжнародної міграції та обгрунтуванню науково-практичних рекомендацій щодо нормативно-правових та економічних аспектів забезпечення збалансованої національної міграційної політики в умовах євроінтеграційних спрямувань України.


«ЦІННІСНО-РАЦІОНАЛЬНІ МЕГАТРЕНДИ ГЛОБАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ЇХ РЕАЛІЗАЦІЯ В ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСАХ (НА ПРИКЛАДІ ПОСТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН)»

Автор: Артеменко Анна Вікторівна
Дата захисту: 3.07.2015
Науковий керівник: доктор економічних наук, професор Задорожний Г. В.

У дисертаційній роботі досліджено ціннісно-раціональні мегатренди розвитку глобального господарства, їх вплив на економічні трансформації у пострадянських країнах та інтеграцію національних економік у регіональні економічні союзи та світогосподарські процеси. В дисертації зроблено висновки про глобалізаційну та внутрішню детермінованість постсоціалістичних економічних трансформацій та, що їх здійснення є об’єктивною умовою інтеграції національних економік пострадянських країн у світове господарство.


«РОЗВИТОК ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ ПРОДУКЦІЄЮ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»

Автор: Маханьова Ю. М.
Дата захисту: 27.11.2015 р.
Науковий керівник: кандидат технічних наук, доцент Матюшенко І. Ю.

Дисертаційну роботу присвячено поглибленню теоретико-методологічних основ дослідження особливостей розвитку зовнішньої торгівлі агропромислового сектору України та розробці науково-практичних рекомендацій щодо збільшення експорту його основної продукції в умовах дії угод зі Світовою організацією торгівлі та асоціації з Європейським Союзом.


«ІНТЕГРАЦІЯ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ УКРАЇНИ ДО ГЛОБАЛЬНОГО РИНКУ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ»

Автор: Гуслєв А.П.
Дата захисту: 27.11.2015 р.
Науковий керівник: кандидат економічних наук, професор Сідоров В. І.

Дисертаційну роботу присвячено поглибленню теоретико-методичних основ дослідження особливостей розвитку туристичної індустрії України та розробці науково-практичних рекомендацій щодо удосконалення організаційно-економічних засад комплексної інтеграції національної туристичної індустрії до глобального ринку туристичних послуг.