RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 669

8 листопада 2012 року

Майстер-клас від відомого науковця, фахівця у сфері туризму Олексія Кускова

Майстер-клас від відомого науковця, фахівця у сфері туризму Олексія Кускова

Каразінський університет із робочим візитом відвідав відомий російський науковець та практик, фахівець з питань теорії і практики туризму та сервісу Олексій Сергійович Кусков.

У рамках візиту вчений провів для студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу майстер-клас із успішного позиціонування країни на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.

О. С.Кусков стверджує, що для належного розвитку туристичного бізнесу тієї чи іншої країни необхідно виконати такі дії: покращити імідж країни на світовому туристичному ринку; якомога повніше оцінити наявні ресурси та інфраструктурні можливості, розробити сценарії їх туристського використання; запропонувати туристам конкурентоспроможний продукт; розробити комплекс стратегій із розробки та позиціонування регіонального турпродукту на міжнародному та національному туристичних ринках.

Успішне позиціонування турпродукту на туристичному ринку можливе, на думку доповідача, завдяки реалізації 8 моделей позиціонування: інформаційної, комунікативної, політико-правової, міфотворчої, фокусної, довірчої, локалітетної та іміджевої.

На прикладі деяких російських регіонів О.С. Кусков продемонстрував найбільш успішні з позиції брендінгу та іміджу туристичні маршрути. Також всі присутні мали можливість подивитися підготовлений доповідачем фотозвіт, в якому були проілюстровані найкрасивіші історичні та природні пам'ятки Росії.

В Україні, як вважає О.С. Кусков, туристична сфера представлена на досить гідному рівні: «Інформаційна модель позиціонування турпродукту представлена в Україні на значно вищому рівні, аніж у Росії. Про це свідчить велике різноманіття туристичних мап, путівників, якісної літератури з даної тематики. Однак, як і у Росії, в Україні не вистачає добре продуманих стратегій із залучення туристів».

Довідково. О.С. Кусков — кандидат культурології, викладач Саратовської державної юридичної академії, голова Нижньоволзького відділення Міжнародної туристської академії, головний редактор Федерального освітнього і науково-практичного журналу «Вопросы туризмоведения», директор туристичної фірми, відомий фахівець з питань теорії і практики туризму та сервісу, проблем правового регулювання туристичної діяльності, захисту прав споживачів туристичних послуг. Автор понад 350 наукових статей та 30 підручників, навчальних та методичних посібників.