RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1320

30 жовтня 2013 року

Знайомство з Ізраїлем: культурно-освітні заходи

Знайомство з Ізраїлем: культурно-освітні заходи

У Каразінському університеті за ініціативи Центру міжнародного співробітництва та Українсько-Ізраїльського академічного центру відбулася низка заходів, присвячених ознайомленню з культурою та традиціями Ізраїлю.

Почесною гостею заходів була другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові при Посольстві Держави Ізраїль в Україні Нелі Шульман.

«Ізраїль — надзвичайна держава з цікавою історією. І сьогодні ми маємо можливість долучитися до цінностей та традицій ізраїльського народу. Завдяки сьогоднішнім заходам ми зможемо розширити свої знання про цю країну та культурно збагатитися», — зазначив декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор В. І. Сідоров.

Під час відкриття виставки «Види Ізраїлю» присутні мали можливість ознайомитися з історичними та сучасними видами м. Тель-Авів — другого після Єрусалима за розміром і значенням міста Ізраїлю: морськими пейзажами, урбаністичними та панорамними фотографіями.

У ході зустрічі зі студентами Нелі Шульман розповіла присутнім про географічні особливості країни, мовний аспект, офіційні та неофіційні свята, кошерну кухню, ізраїльське виноробство, культурні традиції, наукову та освітню сферу, індустрію діамантів, ставлення ізраїлітян до медицини та спорту тощо.

«Ізраїль — це перехрестя минулого та сучасності, країна контрастів, де поряд із гучним містом — тихі села, а великі міста хмарочосів межують з пустелями», — наголосила Нелі Шульман.

Також під час ознайомчої програми відбулося відкриття дистанційного курсу «Євреї та християни: полеміка і взаємовплив культур», який проходитиме у рамках онлайн-курсу Відкритого університету Ізраїлю протягом трьох місяців.


Фотозвіт з заходу: