RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1380

10 жовтня 2013 року

II Київський міжнародний туристичний форум

II Київський міжнародний туристичний форум

10 жовтня 2013 року у Києві за підтримки Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула та Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) розпочав роботу ІІ Київський міжнародний туристичний форум.

У відкритті Форуму взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, Генеральний секретар ЮНВТО Талеб Ріфаї, Міністр закордонних справ України Леонід Кожара, представники 29 країн.

Під час відкриття Форуму було презентовано Концепцію туристичного брендування України (детальніше див.: http://www.tourism.gov.ua/ua/news/26542/), пройшла низка міжнародних конференцій та круглих столів, зокрема дискусія щодо ролі культурної спадщини у розвитку туризму, перспектив розширення оздоровчого туризму, а також — з туристичного маркетингу територій та актуальних питань розробки і впровадження туристичного бренду України.

У рамках заходу відбулося засідання міністрів туризму країн Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), присвячене просуванню Чорноморського регіону як привабливого для туристів завдяки наявності унікальних та специфічних туристично-рекреаційних ресурсів та відповідної інфраструктури.

Під час роботи Форуму було презентовано Концепцію державної цільової програми розвитку туризму в Україні до 2022 року та обговорено основні положення Державної цільової програми, яка має бути затверджена до кінця поточного року.

Державна цільова програма розвитку туризму передбачає до 2022 року збільшити кількість іноземних туристів в Україні з 24,6 млн. до 50 млн. осіб на рік. Зростання кількості робочих місць в галузі — з 400 тис. до 1 млн. Очікуване зростання надходжень до бюджету зросте з 1,5 млрд. до 5 млрд. грн.

В роботі Форуму взяв участь завідувач кафедри туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Каразінського університету, доцент А.Ю. Парфіненко.