RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 389

12 квітня 2017 року

Першокурсники відвідали Православний ярмарок «Вербний»

Першокурсники відвідали Православний ярмарок «Вербний»

З 1 по 9 квітня з благословення високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського у Свято-Покровському чоловічому монастирі проходив Православний ярмарок «Вербний».

6 квітня студенти групи УТ-11 відвідали ярмарок в рамках курсу з релігійного туризму. Найбільший інтерес викликав виставковий стенд, присвячений Афону Автономній чернечій державі Святої Гори. Це найбільший у світі осередок православного чернецтва, самоврядне співтовариство 20 православних монастирів, які знаходяться в безпосередній церковній юрисдикції Константинопольського Патріарха (з 1312 року). Для православних усього світу одне з головних святих місць, земний Уділ Богородиці. Об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО.

На ярмарку студенти зустрілися з отцем Євгенієм і Н.Г. Дуною, доцентом кафедри міжнародної економіки та світового господарства ХНУ імені В.Н. Каразіна, які розповіли про діяльність православного чернецтва Афона і познайомили з невеликою частиною продукції, яку ченці роблять власноруч. Зустріч проходила в теплій атмосфері за чашечкою гарячого гірського чаю, який збирали монахи Афону.

Студенткам дуже сподобалося заочне знайомство з Афоном, проте жінкам заборонений в'їзд на чернечу гору, тож вони вирішили в майбутньому обов'язково подивитися на Афон хоча б з відстані трьохсот метрів, що не забороняється.