RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1678

9 вересня 2013 року

Консорціум українських та Варшавського університетів

Консорціум українських та Варшавського університетів

Делегація Каразінського університету у складі директора Центру міжнародного співробітництва, доцента О.О. Шаповалової та професора кафедри історії України Л.Ю. Посохової взяла участь у ХІ засіданні Консорціуму українських та Варшавського університетів, яке проходило 5–6 вересня 2013 року у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки у м. Луцьк.

На засіданні були присутні ректори університетів-учасників Консорціому, а саме: професор Мартін Пались, Варшавський університет; професор Сергій Квіт, Національний університет «Києво-Могилянська академія»; професор Ігор Пасічник, Національний університет «Острозька академія»; професор Ігор Коцан, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки; а також академік НАН України Микола Жулинський, директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України та Науково-дослідного інституту Лесі Українки; професор Ян Маліцкі, директор Центру Східних Студій; представники дипломатичного корпусу Республіки Польща в Україні.

Під час засідання відбулося обговорення стану реалізації програм «Східних студій» в Україні, а також пропозицій університетів-учасників Консорціуму щодо їх подальшого розвитку. Результатом зустрічі стали домовленості про розширення квот академічної мобільності для студентів, магістрів та аспірантів Каразінського університету у рамках програм «Східних студій», а також рішення про те, що у 2014 році студенти університету візьмуть участь у роботі Студентської літньої школи на базі табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Другої Студентської Східної конференції на базі Національного університету «Острозька академія». Також радник Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Польща в Україні з питань освіти і науки Анна Кузьма підтвердила готовність запрошувати лекторів з провідних університетів Польщі до Каразінського університету.

У рамках зустрічі було ухвалено рішення щодо проведення наступних засідань Консорціуму українських та Варшавського університетів у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (квітень 2014 року) та Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (жовтень 2014 року).

Також під час засідання Каразінський університет було нагороджено подякою Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за вагомий внесок у розвиток співробітництва в галузі освіти і науки.