RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1732

6 вересня 2013 року

Відомий польський економіст Лешек Бальцерович став Почесним доктором університету

Відомий польський економіст Лешек Бальцерович став Почесним доктором університету

Каразінський університет відвідав відомий польський вчений, економіст, політик і реформатор, професор Варшавської школи економіки Лешек Бальцерович.

У рамках візиту відбулася церемонія посвяти професора у почесні доктори Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Дане звання є найвищою науковою відзнакою університету, яка присвоюється визначним вітчизняним та зарубіжним вченим, громадським діячам, діячам науки, освіти, культури та мистецтва.

На урочистому заході були присутні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов та Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гранат.

«Каразінський університет завжди приділяє значну увагу розвитку українсько-польських взаємовідносин, зокрема у культурній та академічній сферах, і діяльність Українсько-Польського центру науки та культури університету є гарним тому доказом. Ми раді, що до академічної плеяди університету приєднався такий знаний науковець, як Лешек Бальцерович», — зазначив ректор Віль Бакіров.

Після урочистої церемонії професор Лешек Бальцерович провів зустріч зі студентами та викладачами університету, у рамках якої прочитав лекцію «Шляхи посткомуністичних країн до ринкової економіки. Порівняльний аналіз». У ході лекції було охарактеризовано теперішній стан економічної системи країн Центрально-Східної Європи, що певний час розвивалися в умовах соціалізму, окреслено інституціональні траєкторії, властиві країнам, які відмовилися від соціалістичного державного устрою, акцентовано на взаємозалежності демократії та капіталізму, розглянуто питання відкритості торгівлі та конкуренції. Після завершення лекції професор виокремив основні фактори, що впливають на темпи росту економіки країн, а саме: початкові умови, зовнішні події, доступ до ринків, географічне положення, ступінь ринкових реформ та характер макроекономічної політики.


Фотозвіт з заходу: