RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 392

13 грудня 2016 року

Зустріч Посла Федеративної Республіки Німеччина зі студентами університету

Зустріч Посла Федеративної Республіки Німеччина зі студентами університету

Каразінський університет відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Райхель та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Вольфганг Мьоссінгер. Поважні гості зустрілися зі студентами університету, зокрема факультету МЕВ та ТБ, які мали змогу поставити запитання щодо стану і перспектив двосторонніх відносин України та Німеччини.

Під час дискусії відбулося обговорення європейських перспектив України, зокрема, питання безвізового режиму, існуючих форм партнерства між Україною та Німеччиною, особливо у галузі освіти і науки. Ернст Райхельзазначив, що українська освітня галузь потребує проведення реформ. Україна має досить сильний науковий потенціал, проте необхідно трансформувати власне систему освіти. Також було обговорено двосторонні освітні стипендіальні програми. Однією з таких програм є Німецька служба академічних обмінів (DAAD).

Відповідаючи на запитання студентів, щодо ситуації на Сході України, пан посол наголосив, що вирішення конфлікту має відбуватися шляхом дипломатичних переговорів. Також він відзначив, що європейські країни зацікавлені у встановлені миру на території України та покращенні її добробуту.