RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1903

29 квітня 2016 року

Каразінці пройшли дипломатичне стажування в Італії

Каразінці пройшли дипломатичне стажування в Італії

Група викладачів і студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна взяла участь у ІІ програмі дипломатичного стажування Єврошколи «Італія: мистецтво культурної дипломатії» та у період з 21 по 25 березня 2016 року відвідала з робочими заходами державні, неурядові й освітні заклади Італії, м. Рим.

Під час зустрічей із дипломатами та експертами представники делегації дізналися про роль Італії у G7, пріоритети її зовнішньої політики в ЄС та сучасне бачення взаємодії з Україною щодо європейської інтеграції.

Також студенти вивчали провідний досвід Італії в сфері здійснення культурної дипломатії за кордоном. Зокрема, ознайомилися з механізмами реалізації проектів, пов’язаних із поширенням італійської культури, мови, мистецтва та музики в світі.

Особливу зацікавленість викликала зустріч в Посольстві України в Італії, в ході якої було окреслено пріоритети двосторонньої співпраці та отримано практичні поради щодо успішної кар’єри дипломата.

Крім того, студенти проводили дебати зі своїми колегами з Університету Рома ТРЕ, розвиваючи навички проведення перемовин й подання своєї точки зору на актуальні питання міжнародних відносин.

Візит до Італії супроводжувався широкою історико-культурною програмою та зокрема відвіданням Президентського палацу, Ватикану, Колізею, Римського форуму, Пантеону й інших визначних місць.

Факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна висловлює вдячність за сприяння в реалізації програми дипломатичного стажування Надзвичайному і Повноважному Послу Італії в Україні пану Фабріціо Романо; Надзвичайному і Повноважному Послу України в Італії пану Євгену Перелигіну; Раднику Посольства Італії в Україні пану Луці Трабальці; Раднику Посольства України в Італії пану Дмитру Воловниківу; Виконавчому директору Італійського інституту міжнародних відносин пані Маріці Крікоріан; Директору Італійського інституту культури пані Анні Пасторе; Професору Університету Рома ТРЕ Луці Ратті; керівнику проекту Єврошколи в Італії Богдану Якимюку.