RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1343

17 травня 2013 року

Лекція професора права, міжнародного економічного й інвестиційного права з Еквадору

Лекція професора права, міжнародного економічного й інвестиційного права з Еквадору

17 травня 2013 року на факультеті міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася відкрита лекція професора Хосе Густаво Прієто на тему: «Фундаментальні принципи захисту права інтелектуальної власності на міжнародному рівні».

На лекції були присутні студенти першого курсу зі спеціальності «Міжнародне право» та викладачі кафедри міжнародного права.

Під час лекції пан Прієто приділив увагу історії виникнення права інтелектуальної власності, розповів про особливості захисту права інтелектуальної власності в країнах Європи, Сполучених Штатах Америки та країнах Південної Америки, зокрема в Республіці Еквадор, навів приклади судових справ та рішень за вказаною тематикою. Окремо він зупинився на питаннях співвідношення національного законодавства із міжнародним, окреслив проблемні питання застосування нормативних документів країн ВТО при врегулюванні питань захисту права інтелектуальної власності, наголосив на проблемах співвідношення захисту права інтелектуальної власності із правом доступу до інформації.

Після завершення лекції розгорнулась дискусія, в ході якої студенти ставили питання, порівнювали законодавство України з питань захисту права інтелектуальної власності із міжнародним законодавством та національним законодавством інших країн у цій галузі. Пан Прієто із задоволенням відповідав на всі запитання та запропонував приєднатися до обговорення і вирішення розглянутих питань додатково на сайті www.inteclawgpm.com.


Фотозвіт з заходу: