RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1881

20 листопада 2015 року

Конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

Конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

20 листопада 2015 року у готелі «Харків Палас» з нагоди 10-річчя кафедри туристичного бізнесу відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети».

З вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор В. І. Сідоров, котрий висловив слова подяки А. П. Голікову, В. В. Александрову, В. С. Бакірову, О. О. Любіцевій, які здійснили свого часу великий внесок у створення кафедри.

Заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради М. С. Козарева відзначила, що попри невеликий ювілей кафедра вже має великі досягнення, та передала подяку міського голови колективу кафедри за високий професіоналізм, підготовку висококваліфікованих фахівців, значний внесок в розвиток туристичної індустрії Харкова.

Завідувач кафедри туристичної кафедри А. Ю. Парфіненко подякував директору видавництва університету І. М. Дончик за високу якість поліграфічної продукції факультету та виступив із доповіддю, у якій окреслив передумови і етапи розвитку туризмологічного дискурсу у світі, виникнення вивчення туризму в Україні. З отриманням нею незалежності постала потреба у представництві туристичного потенціалу країни на міжнародному ринку як одна з умов інтеграції країни у світову економіку. Сьогодні Каразінський є єдиним вишем, де туристична освіта представлена в рамках окремого факультету. Доповідач відзначив переваги навчання на факультеті МЕВ та ТБ, зокрема отримання випускниками кваліфікації гід-перекладач, запровадження програм підготовки «Готельно-ресторанна справа» та «Країнознавство», напрямки наукових досліджень учених кафедри, проведення конференцій та круглих столів, експертно-консультаційну роботу, участь у міських та загальноукраїнських проектах, стажування студентів за кордоном тощо. «Організаційне оформлення кафедри синхронізується з часом дисциплінарного оформлення туризмологічного знання в Україні, інтеграцією його в європейський освітній простір. 10 років — це лише мить для університету, але вони стали яскравою сторінкою його історії», — підкреслив А. Ю. Парфіненко.

Професор А. П. Голіков розповів історію створення кафедри, привітали її представників і студентів зі святом завідувач кафедри країнознавства і туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор О. О. Любіцева та завідувач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та туризму Харківського державного університету харчування та торгівлі, професор Л. М. Яцун, який також розповів про перспективи розвитку гастрономічного і фестивального туризму у Харкові.

«Туризм — це не робота, це спосіб життя і сенс життя», — зауважили випускники кафедри, а нині працедавці для теперішніх студентів Христина Попова (туристична компанія «Сафарі-тур», член Туристичної ради при Харківському міському голові) та Сергій Михайлець (Спілка туристичних агенств). «Диплом Каразінського університету — це ліцензія на пошук роботи, мій диплом дав мені можливість працювати в міжнародній компанії й займатися улюбленою справою», — підкреслила випускниця кафедри Татія Козарева.

Під час конференції обговорювалися національні інтереси та пріоритети країн в галузі туризму, міжнародні інтеграційні та глобалізаційні процеси у туризмі, країнознавчі та регіональні проблеми міжнародного туризму, особливості розвитку міжнародного та національного ринку туристичних послуг, сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу, проблеми вдосконалення туристичної інфраструктури тощо.


Фотозвіт з заходу: