RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 2305

14 травня 2013 року

Лекція професора економіки Міти Кешвані Мехри

Лекція професора економіки Міти Кешвані Мехри

8 травня 2013 року Українсько-Індійський академічний центр Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна спільно з посольством Індії в Україні організував лекцію відомої індійської дослідниці у галузі економіки, доктора економічних наук Міти Кешвані Мехри. Науковець провела відкриту лекцію на тему: «Індійська економіка у світі»

Вже за півгодини до початку лекції аудиторія була повністю заповнена студентами і викладачами факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, економічного, історичного та екологічного факультетів, які з нетерпінням очікували на виступ пані Мехри. На лекції також були присутні другий секретар посольства Індії в Україні А. Верма, директор Центру міжнародного співробітництва О.О. Шаповалова ;та директор освітньої фірми «BobTrade» С. Каушик.

Під час лекції пані Мехра розповіла про особливості індійської економіки, про історію її становленя як однієї з найдинамічніших у світі. Окрім того, вона окреслила основні її здобутки, проблеми і перспективи, навела чимало конкретних прикладів, що допомогли слухачам краще зрозуміти основні ідеї лектора. Після завершення лекції розгорнулася жвава дискусія, в ході якої студенти активно ставили питання, на які пані Мехра з задоволенням відповідала.

Довідково. Міта Кешвані Мехра — професор економіки Університету імені Джавахарлала Неру (м. Делі, Індія). Читає курси з теорії зростання, економіки довкілля і нормативної економіки, викладала курс з економіки ресурсів для аспірантів Університету передових досліджень (TERI University, м. Делі, Індія). Сфера наукових інтересів М. Мехри: міжнародна торгівля, економіка природокористування, політекономія регулювання і еколого-економічне моделювання.


Фотозвіт з заходу: