RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1345

14 травня 2013 року

Лекція професора права Андського університету Хосе Густаво Прієто Муньоза

Лекція професора права Андського університету Хосе Густаво Прієто Муньоза

У Каразінському університеті відбулася лекція професора права Андського університету Хосе Густаво Прієто Муньоза на тему: «Міжнародне інвестиційне право».

«Ця тема буде цікавою як фахівцям, так і звичайним громадянам. Сподіваюся, ця зустріч буде корисною для всіх присутніх», — зазначив Хосе Густаво Прієто Муньоза.

У рамках лекції професор розповів присутнім про поняття політичного ризику, а також про те, яким чином працює система правового контролю над міжнародними інвестиціями. Також у ході лекції професором було зазначено, що наразі джерелами міжнародного інвестиційного права є близько 6000 міжнародних договорів, з яких 2833 — двосторонні.

Під час лекції Хосе Густаво Прієто Муньоза значну увагу приділив розгляду сутності поняття політичного ризику: «Коли підприємство починає вкладати інвестиції в державу, воно зіштовхується з політичним ризиком. Інвестори втрачають впевненість у судовій системі своєї країни, оскільки постає ризик, що держава відсторонить їх від ведення своєї діяльності. Саме це, можливо, і є відповіддю на питання, чому інвестори уникають таких інвестиційних договорів».


Фотозвіт з заходу: