RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1379

18 грудня 2012 року

Лекція професора Ольги Олександрівни Любіцевої з питань особливостей функціонування туристичного ринку

Лекція професора Ольги Олександрівни Любіцевої з питань особливостей функціонування туристичного ринку

У Каразінському університеті за ініціативи кафедри туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу відбулася відкрита лекція відомого українського вченого О.О. Любіцевої на тему: «Механізм функціонування туристичного ринку».

«Туризм за своєю сутністю є креативною галуззю економіки. Саме від здатності туристичних менеджерів генерувати інноваційні ідеї залежать темпи розвитку та якісний рівень функціонування туристичного ринку», — зазначає О.О. Любіцева.

Аудиторія, де проходила лекція, ледве вмістила всіх охочих дізнатися про особливості функціонування світового туристичного ринку та рівень розвитку цієї сфери в Україні. Під час лекції О.О. Любіцева акцентувала увагу на висвітленні таких питань, як формування, розвиток та функціонування туристичних дестинацій. Зокрема, лектором були окреслені основні концепції визначення механізму формування дестинацій, а саме: туристичної урбанізації, периферії, формування туристичного простору. За словами професора, туристичний ринок в Україні на сучасному етапі функціонує на належному рівні, але все ж ця сфера в країні потребує більш чіткого та ефективного законодавчого регулювання.

Довідково. Ольга Олександріввна Любіцева — доктор географічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, почесний працівник туризму, відмінник освіти України, завідувач кафедри країнознавства і туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона є авторитетним українським соціогеографом, відомим фахівцем з географії туризму, послуг, культури та релігії. Розробник стандарту вищої освіти в галузі туризму. Експерт державної акредитаційної комісії з культури, мистецтва та туризму Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Автор багатьох наукових праць, монографій та підручників.