RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 40

26 квітня 2024 року

Учасниця програми обміну Олена Страпчук про навчання у Віденському університеті економіки та бізнесу

Учасниця програми обміну Олена Страпчук про навчання у Віденському університеті економіки та бізнесу

Страпчук Олена, студентка ОПП «Міжнародна електронна комерція» перебувала на навчанні у Віденському економічному університеті та впродовж двох семестрів відвідувала лекції відомих професорів з ЄС та США.

Завдяки стипендіальній підтримці Австрійського агентства з освіти та інтернаціоналізації і сприянні кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи Каразінського університету було створено можливості вільного вибору та опанування таких дисциплін, як: європейське право та економіка, соціальна політика, монетарна політика Європейського Союзу та США, управління людськими ресурсами, сталий бізнес, модний маркетинг, дизайн карʼєри у міжнародному бізнесі, поведінкова економіка, а також були запроновані два курси з німецької мови для будь-яких рівнів.


«Відень став для мене містом, сповненим нових знайомств, можливостей, перемог та здійснення заповітної мрії – бути студенткою за обміном. Європейська столиця зачарувала мене культурним багатством та відкритістю мешканців. Я знайшла друзів з усього світу, з якими ми навчалися, відвідували музеї, галереї, концертні зали, поглиблюючи розуміння європейської історії та сучасності. Робота в міжнародних командах над проєктами дозволила мені вдосконалити навички крос-культурного спілкування та шукати компроміси і вирішувати конфлікти, знаходячи спільну мову з людьми різних поглядів.

Сучасні архітектурні рішення, втілені в кожному корпусі Віденського економічного університету, й атмосфера академічного середовища надихають навчатися. В закладі є безліч можливостей для комфортного перебування студентів, починаючи від тихих зон у бібліотеці, де можна підзарядити свої девайси, та закінчуючи бронюванням аудиторій для підготовки до презентацій командних робіт.

Щодо самого навчання, особливо хочу відзначити курс зі сталого бізнесу від професорки з Відня Еліс Шмідт, яка є амбасадоркою сталого розвитку та об’їздила понад 30 країн світу. Вона познайомила нас з поняттями «грінвошингу», «швидкої моди» і навчила при здійсненні покупок звертати увагу на бренди, що зловживають цим. Також вразили лекції з  монетарної політики ЄС та США від Гарі Зімерманна – американського професора й колишнього економіста Федерального резервного банку Сан-Франциско.

Відень подарував мені шанс  долучитися до європейського академічного середовища та отримати неоціненний досвід. Я щиро вдячна за кожен момент, проведений у цьому прекрасному місті, і впевнена, що кожна людина, побувавши хоча б раз у Відні, обовʼязково забирає його частинку з собою.

Також хочу висловити вдячність викладачам кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи за можливості навчатися в одному з кращих європейських профільних закладів – Віденському економічному університеті».