RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 115

18 грудня 2023 року

Всеукраїнський круглий стіл «Стратегічні напрями зовнішньої політики та дипломатії країн світу»

Всеукраїнський круглий стіл «Стратегічні напрями зовнішньої політики та дипломатії країн світу»

1 грудня відбувся VІ Всеукраїнський круглий стіл «Стратегічні напрями зовнішньої політики та дипломатії країн світу», який провела кафедра міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки.

Предметом обговорення науковців стали:

  • еволюція зовнішньої політики та дипломатії: виклики та перспективи;
  • зовнішня політика держави та сучасні виклики безпеці: тероризм, екстремізм, міграційні проблеми, економічна нестабільність, проблеми інформаційної безпеки тощо;
  • особливості зовнішньої політики та дипломатії України: історія, сучасність та перспективи;
  • трансформація публічної дипломатії в умовах глобалізації;
  • еволюція сучасних видів дипломатії: традиції та новації;
  • цифрова дипломатія та інформаційна безпека.

Учасників привітали в.о. декана факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, доцентка Тетяна Мирошниченко та завідувач кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки, професор Дмитро Миколенко.

Професорка Лариса Хижняк виступила з доповіддю «Зовнішня політика, дипломатія і міжнародний лобізм: тренди в сучасному світі», доцент Дмитро Ченчик – з доповіддю «Зустрічі у форматі Рамштайн та виклики інституціоналізації військової допомоги Україні».

Доповіді студентів стосувались викликів та перспектив зовнішньої політики і дипломатії країн світу. Загалом до участі було подано понад 40 тез. На круглому столі відбулася апробація результатів дослідницьких робіт слухачів магістерської підготовки другого курсу спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Міжнародні економічні відносини».

Жваву дискусію викликали виступи Марії Завади  щодо практичних аспектів впливу молодіжної дипломатії на формування іміджу України, Єлизавети Мовчан, щодо громадянської війни в Ємені та її наслідків для безпеки Близького Сходу, Софії Бойко про Київську Русь в політиці пам’яті РФ.

Учасники констатували, що у ХХІ столітті українська дипломатія набирає нових форм, методів та засобів, відроджується з новою силою, відіграє важливу роль у міжнародній політиці, розширюючи діапазон свого впливу. Адже саме дипломати застосовують усі дипломатичні засоби для зміцнення позицій України в регіоні та у світі, утверджуючи імідж країни – надійного партнера, який робить вагомий внесок у міжнародну безпеку та є уособленням миру, розвитку і демократичних цінностей.