RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 90

13 грудня 2023 року

Конференція «Україна у світових міжнародно-регіональних політичних та економічних процесах»

Конференція «Україна у світових міжнародно-регіональних політичних та економічних процесах»

8 грудня 2023 року відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна у світових міжнародно-регіональних політичних та економічних процесах», організована кафедрою туристичного бізнесу та країнознавства.

Науковий захід присвячено багатосторонньому дослідженню ролі та місця України в сучасних міжнародних та регіональних процесах, що відбуваються в політичній та економічній сферах на тлі повномасштабного російського воєнного вторгнення.

З вітальним словом до учасників конференції виступила в.о. декана факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, доцентТетяна Мірошниченко.

Пленарне засідання розпочалося доповіддю завідувача кафедри туристичного бізнесу та країнознавства, доцента Анатолія Парфіненка щодо перспектив європейської інтеграції України з урахуванням чиннику Західних Балкан. Професор Сергій Лиман висвітлив тему основних напрямів стратегічного партнерства України та Швеції. Професор Ігор Тодоров свою доповідь присвятив євроатлантичній інтеграції України задля міжнародної безпеки. Доцент Юрій Мателешко окреслив діяльність Українського інституту в умовах воєнного часу.

Студенти взяли активну участь у роботі чотирьох секцій конференції:

  • Перспективи евроатлантичної інтеграції України тастворення колективної системи безпеки (модератори – доцент І. Панова, доцент М. Сідоров).
  • Особливості двосторонньої та багатосторонньої взаємодії України з державами Європи та світу (модератори –доцент Л. Кучечук, доцент П. Подлепіна).
  • Відносини України з країнами Східної Азії: нові викликита можливості (модератори –доцент Г. Панасенко, доцент М. Онацький).
  • Україна на світовому та європейському ринкутуристичних послуг(модератори –доцент І. Посохов, доцент О. Євтушенко).