RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 124

28 листопада 2023 року

Hаукова конференція студентів і молодих вчених «Іноземні мови у світовому економіко-правовому просторі»

Hаукова конференція студентів і молодих вчених «Іноземні мови у світовому економіко-правовому просторі»

25 листопада відбулася англомовна ХIнаукова конференція студентів і молодих вчених «Іноземні мови у світовому економіко-правовому просторі».

Конференція засвідчила невпинний потяг до наукових розвідок студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, економічного факультету, а також інших навчальних закладів Харкова. Студенти виступили с презентаціями з найбільш актуальних питань міжнародної економіки та міжнародних економічних відносин, туристичного бізнесу, міжнародних відносин. Особливу увагу було приділено аналізу міжнародної співпраці України з іншими країнами у розвитку туризму, інновацій, цифрової дипломатії та ролі мовного фактору у міжнародних відносинах.

Широке коло питань було висвітлено під час засідання секції «Наукові розвідки молодих». Студенти представили результати своїх досліджень у галузі міжнародної торгівлі, проблем інфляції та кредитної політики, питань охорони навколишнього середовища, ролі мовного фактору у дипломатичних стосунках, електронній комерції, туристичному бізнесі.

Студенти також поділилися результатами наукових розвідок у форматі «стендових доповідей», присвячених широкому спектру сучасних проблем в економічній та банківській галузях, питанням економічної безпеки та важливості мовної компетенції у  міжнародних відносинах та міжнародних економічних відносинах.

Конференція засвідчила науковий потенціал майбутніх фахівців у галузях «Міжнародні відносини», «Економіка», «Туризм» та високий рівень володіння ними  іноземною мовою спеціальності.

Шевченко І. С,докт. філол. наук, професор,завідувач кафедри ділової іноземної мови та перекладу(голова оргкомітету конференції)
Калюжна А.Б., канд. філол. наук, доцент (заступник голови).