RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 284

31 травня 2023 року

Студент факультету долучився до моделювання Європейського парламенту у Львові

Студент факультету долучився до моделювання Європейського парламенту у Львові

Сотня учасників з понад півсотні різних освітніх закладів України взяли участь у Молодіжній моделі Європейського парламенту, що цього року відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка». Серед них – студент 2 курсу факультету МЕВ та ТБ Євген Ільченко.

Привітав присутніх перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків: «Ви ті, хто буде розбудовувати та модернізувати державу. Ми повинні розбудовати Україну за європейськими принципами. У Європі чекають на іншу Україну, не таку, як до повномасштабної війни, ми повинні бути кращими і перебудовувати себе та свою країну».

Як розповів один з організаторів заходу, голова проєктного відділу Колегії студентів Львівської політехніки Богдан Мірінчик, ця модель проводиться для того, щоб молоді люди зрозуміли, як працюють європейські інституції: «Ми активно йдемо до ЄС, а майбутнє за молоддю, яка буде проводити Україну по тому шляху. Ми об’єдналися з нашими партнерами і вирішили зробити такий захід».

Спершу учасники та учасниці взяли участь у кількох онлайн-сесіях про відносини «ЄС-Україна», роботу інституцій ЄС та можливості, які він надає. А 19 травня відбулася симуляція ключових засідань Європейського Парламенту в Політехніці. Присутні активно долучалися до дискусій, розвивали свої позиції та працювали над ідеями в командах. Також вони поспілкувалися онлайн із послами ЄС.

Загалом під час насиченої програми заходів 10 комітетів обговорювали 10 тем, мали настановчі лекції, займалися тімбілдінгом, нетворкінгом.

Реалізацію заходу ініціативи Послів європейської молоді в Україні підтримали:

  • Колегія та профком студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Молодіжна рада при Львівській обласній державній адміністрації;
  • Львівський обласний молодіжний центр;
  • Управління молодіжної політики Львівської міської ради.

Фото та текст: сайт Національного університету «Львівська політехніка»