RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 154

22 травня 2023 року

Конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

Конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

18 травня 2023 року відбулась ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети».

В центрі уваги традиційної конференції кафедри туристичного бізнесу та країнознавства були важливі питанням роботи туристичної галузі в умовах війни, ролі туризму у повоєнному відновленні національної економіки, залучення інвестицій в об’єкти туристичної інфраструктури тощо.

З вітальним словом до учасників звернулися декан факультету, професор Валерій Рєзніков та заступниця директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Юлія Згурська.

Пленарне засідання розпочалося доповіддю завідувача кафедри, доцента Анатолія Парфіненка, присвяченою ролі туризму у формуванні ліберального міжнародного порядку та з’ясуванню політичного потенціалу туризму в умовах російського вторгнення в Україну. У виступі професора Георгія Скляра було висвітлено наукові здобутки економіста-методолога Каразінського університету Григорія Задорожного (1955-2022) та його внесок у туристичну економічну постнекласику. У доповіді професора Олександра Гладкого проаналізовано методи оцінки регіональної ефективності розміщення та функціонування туристичного підприємства.

У рамках конференції було проведено три секції:

  • Цифрові інновації та їх вплив на розвиток туристичного ринку (модераторидоцент Л.В. Кучечук, доцент П.О. Подлепіна);
  • Особливості розвитку міжнародного та національного ринку туристичних послуг (модератори доцент І.О. Панова, доцент М.В. Сідоров);
  • Туризм як драйвер повоєнного відновлення економіки україни (модератори – доцент О.В. Євтушенко, доцент Г.І. Гапоненко).