RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 220

13 березня 2023 року

Про можливості визнання результатів неформальної освіти на факультеті

Про можливості визнання результатів неформальної освіти на факультеті

Факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу продовжує впроваджувати в освітній процес неформальну освіту з подальшим визнанням результатів навчання.

Зокрема, на освітніх програмах «Готельно-ресторанна справа» та «Міжнародна електронна комерція» робочими програмами та силабусами передбачено зарахування тем (за відповідними компетентностями). Таким чином, викладачі заохочують студентів проходити різні професійні курси та покращувати соціальні навички.

Як приклад, в межах дисциплін «Основи наукових досліджень» (викладач – С.І. Страпчук) здобувачі ОП «Готельно-ресторанна справа» пройшли цікавий та корисний курс з академічної доброчесності (платформа ВУМ) та отримали сертифікати. Також в рамках дисципліни «Інтернет-маркетинг» студенти ОП «Міжнародна електронна комерція» успішно завершили курс «TikTok/ Instagram/ Facebook: як залишитись в тренді». А з вибіркової дисципліни «Цифровий маркетинг» студенти з різних факультетів пройшли курс з основ цифрового маркетингу.

Окрім зарахування тем, здобувачам можуть зараховувати і курси (дисципліни), але керуючись Порядком визнання результатів неформального та/або інформального навчання в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Тому вже зараз усі учасники мають ознайомитись з принципами та процедурами для успішного зарахування результатів навчання (дисциплін).

Згідно з Порядком, прийняття рішення про визнання результатів неформального навчання здійснюється вже предметною комісією факультету за підсумками оцінювання.

Використання результатів неформальної освіти є актуальною відповіддю на виклики сьогодення.