RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 383

28 лютого 2023 року

Підписано Меморандум про співпрацю студентських організацій Каразінського і Львівського університетів

Підписано Меморандум про співпрацю студентських організацій Каразінського і Львівського університетів

Представники студентської ради Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка, де було підписано Меморандум про співпрацю між студентськими організаціями вишів.

Каразінську делегацію очоловив голова Студентської ради Микита Кучеров, одним із представників студсамоврядування стала голова студентської ради факультету МЕВ та ТБ Анна Ангеліс.

Метою меморандуму є сприяння у таких сферах: обмін досвідом студентів, спрямований на організаційний розвиток, спільні програми та проєкти, дослідження та інституційний розвиток.

Ректор Львівського університету, професор Володимир Мельник під час зустрічі зі студентами наголосив, що така співпраця доводить – єдність України є непохитною.

В рамках офіційного заходу очільниця студентського уряду Львівського університету Ангеліна Бережненко розповіла про його основні аспекти діяльності, зокрема матеріальні допомоги студентам та волонтерство, розвиток студентських наукових досліджень та розширення партнерських взаємин з українськими та іноземними інституціями.

Голова студентської ради Каразінського університету Микита Кучеров розповів колегам про UNK blog, роботу проєктного та івент-відділів, благодійність, волонтерство. Він наголосив, що Студентська рада відновила свою роботу на четвертий день з початку повномасштабного вторгнення: «В наших гуртожитках на П’ятихатках залишились студенти, в них не було змоги навіть вийти з підвалу, бо біля гуртожитку вже точились бої». За підтримки волонтерів та адміністрації університету студентам вдалось доправити в гуртожиток їжу та воду, а згодом провести евакуацію.

Після підписання Меморандуму студенти провели панельну дискусію: «Самоврядування під час війни», в межах якої обговорили нові виклики та проблеми органів студентського врядування в умовах воєнного стану. Також вони презентували спільний науковий проєкт «Пательня». Його метою є активна співпраця студентської молоді у науковому, культурному, соціальному аспектах: спільні конференції, співпраця з науково-дослідними установами, обмін студентами, тижні академічної доброчесності дискусії, перегляди відомих кінострічок, мандрівки, лекції від відомих фахівців різних сфер діяльності.

Також під час візиту студенти здійснили екскурсію Львовом та Львівським університетом, долучилися до виготовлення окопних свічок в ЛНУ ім. Івана Франка, поспілкувалися з ректором Володимиром Мельником, дізналися про наукові традиції Львівського університету від директора Музею історію університету Юрія Гудими.

Микита Кучеров подякував львів'янам за теплий прийом: «Зараз у цей складний час дуже класно, що люди знаходять більше точок дотику, аніж того, що їх відрізняє. І, звичайно, ми не втрачаємо надію, рухаємось далі. Ми віримо в перемогу та важливість органів студентського самоврядування особливо в такий складний час».

За матеріалами сайту Львівського університету імені Івана Франка: lnu.edu.ua