RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 368

3 лютого 2023 року

Лариса Григорова-Беренда долучилась до публічної дискусії щодо економічної інтеграції з ЄС

Лариса Григорова-Беренда долучилась до публічної дискусії щодо економічної інтеграції з ЄС

1 лютого 2023 року Лариса Григорова-Беренда, доцент кафедри міжнародних економічних відносин імені Артура Голікова, долучилась до публічної онлайн-дискусії «Між асоціацією та членством: економічна інтеграція з ЄС вже зараз».

Захід проводився громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» за сприяння Європейського Союзу, Міжнародного фонду «Відродження» та ресурсно-аналітичого центру «Суспільство і довкілля».

У дискусії взяли участь представники Генерального директорату ЄК з питань торгівлі, Представництво ЄС в Україні, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, ресурсно-аналітичого центру «Суспільство і довкілля»,українського аналітичного центру DiXi Group та інші експерти й науковці.

Напередодні чергового саміту Україна-ЄС учасники дискусії обговорювали результати економічної інтеграції України та ЄС у 2022 році й нові виклики. Минулий рік став переломним у відносинах України з ЄС. У червні 2022 року Україна отримала статус країни-кандидата. Це рішення дало країні надію на краще майбутнє, а також створило чіткий порядок денний для реформ, наповнило новим змістом виконання Угоди про асоціацію. Чи далеко просунулась Україна у секторальній інтеграції? Чи достатньо буде Україні виконати Угоду про асоціацію для забезпечення вимог членства у ЄС для цих секторів? Чого варто чекати від найближчого порядку денного економічних відносин Україна-ЄС? Viam supervadet vadens!