RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 318

8 жовтня 2022 року

Лекція за участю журналістки Руслани Богдан

Лекція за участю журналістки Руслани Богдан

5 жовтня відбулась онлайн-лекція доцентки Євгенії Солових з дисципліни «Прес-служба зовнішньополітичних відомств» на тему «Технологія підготовки прес-релізу як одного із базових і найбільш поширених документів прес-служб зовнішньополітичних відомств».

Студенти ознайомились не лише з особливостями подання інформації у цьому жанрі, зокрема з принципом «перевернутої піраміди», «правилом 6 W», а й з жанром репортажу, зі специфікою журналістської діяльності в цілому. Лекція пройшла у форматі дискусії, у ній взяла участь Руслана Богдан – журналістка інформаційного агентства «Аrmyinform» Міністерства оборони України, яка має досвід роботи на телебаченні в медіа групі «Об’єктив», «Суспільне Харків». Руслана – випускниця Каразінського університету і екс-студентка Є.М. Солових (міжфакультетська дисципліна «Прес-служба»).

Журналістка поділился досвідом та навичками зі здобувачами вищої освіти 3 курсу освітніх програм «Міжнародні відносини» та «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації», відповіла на їхні питання: плюси та мінуси журналістської роботи; чи складно влаштуватися на роботу? які теми найбільше цікавлять суспільство? де брати героїв для репортажу? чи є особливості журналістської роботи під час війни? чи працювала на лінії фронту? кого можна вважати експертом суспільно-політичних питань? як перевіряти інформацію на точність і достовірність тощо.

Кафедра міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки і студенти вдячні гості та зичимо їй натхнення, цікавих тем і успіхів на інформаційному фронті й нових зустрічей з каразінцями!