RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 413

6 березня 2014 року

Урочиста хода студентів і викладачів до пам’ятника Тарасу Шевченку

Урочиста хода студентів і викладачів до пам’ятника Тарасу Шевченку

У рамках святкування 200-річчя від дня народження відомого українського поета, письменника, художника і громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка представники каразінської спільноти — проректори, керівники структурних підрозділів, викладачі та студенти на чолі з ректором, академіком Вілем Бакіровим пройшли урочистою ходою до пам’ятника Кобзарю.

У кожного народу є постаті, які визначають його сутність, в українців це — Тарас Шевченко. Людина, яка за своє коротке, як на сучасне розуміння, життя — 47 років — витримала кріпацтво, солдатчину, хвороби. З 14 років він жив не в Україні, але залишався українцем, завжди тяжів до рідної землі. Геніальний поет, художник, мислитель Тарас Шевченко для нас є символом відчуття приналежності до України, символом надії та розуміння того, що правда завжди перемагає. Ніщо не змогло зломити його дух, без нього Україна не була б такою, якою вона є сьогодні. Пам’ятаймо про це! Ми маємо завжди прагнути бути гідними його імені», — наголосив декан філологічного факультету, професор Ю. М. Безхутрий.

Завершилася урочиста хода покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку та виконанням гімну України.

Також 9 березня, у день народження Кобзаря, буде презентовано спеціальний відеоролик за участю адміністрації та почесних професорів університету.