RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 464

6 серпня 2020 року

Міжнародний освітній онлайн-проєкт “Diplomacy Talks”

Міжнародний освітній онлайн-проєкт “Diplomacy Talks”

У червні–липні 2020 року для студентів Каразінського університету за ініціативи Студентського наукового товариства факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, ГО «Платформа публічної дипломатії», за підтримки ініціативи «Посли Європейської молоді» в Україні, Представництва ЄС в Україні та EDYN пройшов Міжнародний освітній онлайн-проєкт “Diplomacy Talks“.

Основна мета проєкту — налагодження діалогу між студентами-міжнародниками та ексміністрами закордонних справ, колишніми очільниками міжнародних організацій щодо їхнього всебічного професійного досвіду, кар’єрного шляху, переваг та недоліків роботи на посаді державного службовця, а також визначних моментів їхньої служби.

У межах проєкту “Diplomacy Talks” пройшли такі онлайн-зустрічі:

  • 17 червня 2020 року учасники мали можливість поспілкуватися з ексміністром закордонних справ Данії, колишнім Головою данського парламенту та Президентом Генеральної асамблеї ООН у 2015–2016 роках Могенсом Ліккетофтом. Пан Ліккетофт не лише поділився власним досвідом роботи в державних установах та міжнародних організаціях, але й дав пораду майбутнім дипломатам зважено приймати рішення. Також під час дискусії обговорювалися важливість та можливі шляхи досягнення цілей сталого розвитку ООН, проблеми наслідків зміни клімату та необхідності спільних дій у боротьбі з ними.
  • 30 червня 2020 року відбулася зустріч з ексміністром закордонних справ Македонії, Надзвичайним і Повноважним Послом Македонії в Німеччині, Швейцарії, Ліхтенштейні та Головою Генеральної асамблеї ООН у 2007–2008 роках Срджаном Керімом. Досвідчений експерт розповів про виклики роботи в дипломатичній службі, підкреслив важливість вивчення мов для побудови кар’єри в сфері міжнародних відносин.
  • 30 червня 2020 року відбулася зустріч з ексміністром у справах Європи Міністерства закордонних справ Великої Британії та у справах Співдружності націй Девідом Лідінгтоном. Експерт поділився своїми враженнями після відвідування Києва в перші дні протестів на Майдані, думками про «брекзит» та декількома неординарними випадками під час дипломатичного прийому в Королеви та Саміту ОБСЄ. За традицією “Diplomacy Talks” Девід Лідінгтон дав поради українським студентам, які прагнуть побудувати кар’єру в сфері дипломатії та міжнародних відносин.
  • 8 липня 2020 року відбулася зустріч із німецьким суспільно-політичним теоретиком, екскерівником Групи підтримки України в Єврокомісії, головою Координаційного центру з меличного обладнання (COVID–19) Європейської комісії Пітером Вагнером.