RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 283

11 лютого 2020 року

День відкритих дверей у Каразінському університеті

День відкритих дверей у Каразінському університеті

У Каразінському університеті відбувся традиційний День відкритих дверей, під час якого абітурієнти дізналися більше про діяльність університету, поспілкувалися з його керівництвом, очільниками факультетів, кафедр, студентами, представниками приймальної комісії та по-справжньому занурилися в атмосферу прогресивного й потужного закладу вищої освіти світового рівня.

Від самого ранку Каразінський гостинно зустрічав гостей: у холі охочі могли зробити пам’ятне селфі біля тематичної фотозони, ознайомитися із науковими напрацюваннями вчених Каразінського. Представники факультетів, навчально-наукових інститутів підготували стенди-презентації, інтерактивну програму, що допомогло гостям дізнатися більш детально, чим займатимуться майбутні студенти протягом навчання. Також гості могли поставити питання стосовно особливостей вступної кампанії–2020 та навчання і життя в університеті на брифінгах з представниками приймальної комісії та студентськими деканами.

Привітав присутніх ректор, академік Віль Бакіров: «Каразінський — найстаріший університет в Україні. Йому нещодавно виповнилося 215 років. Завдяки університету, науці, освіті, культурі Харків перетворився на європейський, яскравий, потужний мегаполіс, яким ми його бачимо зараз. У Каразінському навчалися, працювали багато видатних людей, зокрема й лауреати Нобелівських премій, пам’ятники яким розміщені перед входом до університету. Зараз в університеті навчаються близько 17 000 студентів, багато з них із закордону. Ми фактично пропонуємо молоді весь спектр сучасної класичної університетської освіти: від психології до космічної радіофізики, від класичної філології до біотехнології, медицини тощо».

Він додав, що Каразінський дає можливість розвиватися у п’яти напрямах: професійному, науковому, художньо-естетичному (хор, колективи художньої творчості, театр, музеї, гуртки), спортивному (наявність потужної спортивної інфраструктури), управлінський (участь у студентському самоврядуванні).

З особливостями прийому до університету у 2020 році абітурієнтів ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ольга Анощенко, яка окреслила етапи вступної кампанії, специфіку зарахування вступників тощо.

Директор центру зв’язків з громадськістю, доцент Максим Фоломєєв презентував спеціалізований вебсайт для абітурієнтів — «Абітурієнт Каразінського», де розміщено всю необхідну для вступу інформацію: Правила прийому з усіма додатками, анотації освітніх програм з переліком вступних випробувань та необхідних предметів зовнішнього незалежного оцінювання, Калькулятор ЗНО та відповіді на найчастіші запитання.

Наприкінці офіційної частини свій виступ подарувала університетська команда з чирлідингу.

Захід продовжився зустрічами на факультетах, зокрема і на факультеті МЕВ та ТБ, де можна було більш предметно поспілкуватися щодо особливостей навчання на тих чи інших спеціальностях, дізнались про історію та структуру факультету.