RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 777

26 листопада 2012 року

Новації у Кримінально-процесуальному кодексі України: лекція заступника прокурора Дзержинського району Харкова С.Ф. Здоровко

Новації у Кримінально-процесуальному кодексі України: лекція заступника прокурора Дзержинського району Харкова С.Ф. Здоровко

Студентське наукове товариство факультету міжнародних відносин і туристичного бізнесу розпочало ряд зустрічей із відомими харків’янами.

Першим гостем став заступник прокурора Дзержинського району міста Харкова, кандидат юридичних наук С.Ф. Здоровко.

У рамках зустрічі С.Ф. Здоровко провів лекцію з приводу новацій у Кримінально-процесуальному кодексі України, який набув чинності 20 листопада цього року. Лектор зазначив, що прийняття цього кодексу є великим кроком до інтеграції України в Європейський простір, а також є важливим кроком для розвитку демократичних процесів у нашій державі: «Я вважаю прийняття цього кодексу великим демократичним завоюванням».

Під час лекції С.Ф.Здоровко коротко розповів про історичний процес становлення кримінального та кримінально-процесуального права на теренах України. Акцент він зробив на тому, що норми нового кодексу стоять на захисті конституційних засад, а отже — на захисті прав особи.