RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 437

16 жовтня 2019 року

Представники факультету взяли участь у конференції, присвяченій діяльності Фрідтйофа Нансена в Україні в 1921–1922 роках

Представники факультету взяли участь у конференції, присвяченій діяльності Фрідтйофа Нансена в Україні в 1921–1922 роках

10–11 жовтня 2019 року з ініціативи Посольства Норвегії в Україні та Каразінського університету відбулася конференція, присвячена діяльності Фрідтйофа Нансена в Україні в 1921–1922 роках.

Програма першого дня була орієнтована на широку аудиторію, розглядалися питання, присвячені постаті Фрідтйофа Нансена, проблемам миру й стабільності, міграції тощо.

Участь у відкритті взяли ректор, академік Віль Бакіров, проректор, доцент Антон Пантелеймонов, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Карпова, а також посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад.

У межах пленарного засідання виступили почесні гості з Норвегії, серед яких — норвезький історик, автор біографії Нансена, старший консультант Норвезького центру з досліджень Голокосту та меншин Карл Еміль Вогт, миротворець, представник Нансенівської Академії Стейнар Брін, керівник Нансенівської Академії Унн Ірен Аасдален та старший науковий співробітник Норвезького інституту міських і регіональних наукових досліджень Столичного університету Осло Одне Осланд.

Другий день роботи конференції продовжився за напрямами: історичним, психологічним, соціологічним, філософським, юридичним та напрямом міжнародних відносин. На факультеті міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу відбулася секція 2 (міжнародні відносини): «Трансформація ролі міжнародних організацій в умовах сучасних викликів», модератором якої виступила доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Олена Доценко. Участь у відкритті секції взяли в. о. декана факультету МЕВ та ТБ Андрій Гуслєв, заступник декана Ольга Більовська, завідувачі кафедр факультету, а також запрошені гості: посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад та керівник Нансенівської Академії Унн Ірен Аасдален.

У роботі секції взяли участь понад 80 осіб, атмосфера була робочою та дружньою, прозвучали цікаві доповіді, студенти та викладачі долучилися до обговорення актуальних питань.