RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 620

3 жовтня 2019 року

Науково-практичний круглий стіл «Туризм і робота: краще майбутнє для усіх»

Науково-практичний круглий стіл «Туризм і робота: краще майбутнє для усіх»

У Каразінському університеті кафедрою туристичного бізнесу та країнознавства з нагоди Всесвітнього дня туризму проведено науково-практичний круглий стіл «Туризм і робота: краще майбутнє для усіх», у якому взяли участь викладачі кафедри та представники державних установ та туристичних підприємств Харкова й області.

Доброю традицією кафедри стала презентація на заході нових навчальних видань. Цього року було представлено навчальний посібник «Сільський зелений туризм» (автори — Анна Гапоненко, Анатолій Парфіненко, Ирина Шамара) видавництва «Університетська книга». Видання розраховане як на студентів, так і на фахівців-практиків, власників сільських садиб.

Особливістю круглого столу стала зустріч студентів кафедри, які працюють за фахом, випускників та роботодавців. Особливо цікавим став виступ власника сільської зеленої садиби фазенда «Виноград» Вадима Співака, який поділився маркетинговими стратегіями просування туристичного продукту.

Під час круглого столу завідувач кафедри туристичного бізнесу та країнознавства, доцент Анатолій Парфіненко виступив із доповіддю «Туризм і робота: краще майбутнє для світу та України», у якій наголосив, що поява нових технологій, зокрема штучного інтелекту, автоматизації та робототехніки, робить фундаментальні й руйнівні зміни в трудовому житті нашого суспільства. Наслідком цього може стати поява мільйонів працездатних громадян, чия праця не потрібна сучасній економіці.

Разом з тим туристична галузь є одним з найбільших працедавців. На туризм у 2018 році припадало 10,4% світового ВВП й 319 млн робочих місць або 10% загальної зайнятості (кожне 10 місце). За останні 5 років саме туризм створював кожне п’яте робоче місце у світі, що є важливим драйвером можливостей працевлаштування.