RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 406

2 вересня 2019 року

Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти

Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти

У Каразінському університеті відбулася традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, голови правління Харківської організації Національної спілки художників України, професора Віктора Ковтуна, ректора, академіка Віля Бакірова, проректорів, деканів факультетів, викладачів та студентів.

Зі святом привітав першокурсників Віль Бакіров: «У вас попереду п’ять, а то й більше, найщасливіших та найвідповідальніших років життя. Адже це інвестиції у ваше майбутнє, професійну кар’єру, родинне щастя. І щоб ці роки не пройшли дарма, щоб ви вийшли зі стін університету трішки іншими, ніж зараз людьми — більш розумними, цілеспрямованими, ерудованими, професійними, вам треба багато попрацювати. Успіх цієї роботи залежить від двох складових: з одного боку, це зусилля наших професорів — наша мудрість, знання, досвід, але з іншого боку, це ваша молода творча енергія, завзяття, прагнення до знань. Якщо ми об’єднаємо ці дві складові, то все буде гаразд».

«Сьогодні особливий для вас день, який запам’ятається на все життя. Безумовно, те, що ви набудете впродовж навчання, залишиться з вами назавжди. Саме ці викладачі одного з найкращих університетів України дадуть вам можливість стати професіоналами, розкрити таланти й відкритися світу. Адже від вашої енергії, сили, завзятості залежить те, якою буде наша славна держава. Бажаю із гідністю пройти цей шлях і завжди бути переможцями», — зазначила Юлія Світлична.

Привітали першокурсників із приєднанням до великої каразінської родини голова студентської ради університету Даніела Даас, голова ради іноземних студентів Мадамін Асроров, капітан збірної команди університету з футзалу — віцечемпіона чемпіонату Європи серед університетів з футзалу Максим Панасенко.

За традицією також відбулося запалення вогню знань, що символізує прагнення та жагу до глибинної скарбниці надбань світової науки.

Наприкінці церемонії пролунав студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні університетського хору.

Після урочистостей відбулася актова лекція для студентів-першокурсників, яку прочитав виконувач обов’язків декана факультету міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу Андрій Гуслєв.

Вітаємо першокурсників із набуттями нового статусу та приєднанням до дружної каразінської корпорації, бажаємо натхнення, жаги до пізнання нового, терпіння і продуктивних років навчання!