RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1107

2 серпня 2019 року

Туристично-краєзнавча навчальна практика студентів

Туристично-краєзнавча навчальна практика студентів

Студенти 1 курсу кафедри туристичного бізнесу та країнознавства протягом червня-липня успішно пройшли туристично-краєзнавчу навчальну практику.

Її завдання — ознайомити першокурсників зі специфікою майбутньої спеціальності та сформувати навички з таких дисциплін, як туристичне краєзнавство, історія туризму, географія туризму тощо. Таким чином студенти досліджують рідний край крізь призму туристичної самобутності.

Під час практики студенти ознайомилися з туристичним потенціалом Слобожанщини, відвідали основні туристично-екскурсійні маршрути, що за тематичними напрямами охоплюють визначні місця, пам’ятки історії, культури, архітектури та природи, а також місця, пов`язані з життям і діяльністю видатних людей регіону.

У межах практики відбулося перше знайомство з діяльністю підприємств туристичної інфраструктури регіону, а також студенти обговорювали особливості роботи музеїв з екскурсантами.

Разом з головою правління фонду сприяння історико-культурним дослідженням «Діти підземелля», істориком Ігорем Денисенко учасники практики відвідали підземні ходи та тунелі старого центру Харкова. Особливе захоплення слухачів викликало знайомство з легендами та справжньою історією створення підземних споруд нашого міста.

Оскільки Харків є потужним промисловим центром, першокурсникам було запропоновано маршрут з індустріального туризму — до СП «Українська чайна фабрика Ахмад Ті». Там студенти ознайомилися з виробництвом на фабриці, дізналися про труднощі та перспективи організації промислового туризму.

Студентам було запропоновано багато унікальних подорожей містом: до музею Південної залізниці, Харківського планетарію, до зали рідкісної книги центральної наукової бібліотеки університету, за куліси Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка тощо.

Окрім маршрутів культурно-пізнавального туризму Харковом, студенти відвідали музеї м. Полтава та з екскурсією побували у старовинних садибах Харківщини — у с. Шарівка, с. Наталіївка, с. Старий Мерчик.

У результаті проходження практики студенти відкрили для себе туристичний потенціал Харківщини, основні правила організації та проведення туристичних подорожей. У вересні, після систематизації студентами матеріалів відповідно до здійснених маршрутів та екскурсій, відбудеться підсумкове заняття з навчальної практики.


Фотозвіт з заходу: