RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1100

17 квітня 2019 року

Міжнародна науково-практична конференція «Стратегічні напрями зовнішньої політики Європейського Союзу»

Міжнародна науково-практична конференція «Стратегічні напрями зовнішньої політики Європейського Союзу»

11 квітня 2019 року в Каразінському університеті в межах проекту Модуль Жана Моне «Зовнішня політика ЄС» за підтримки Виконавчого Агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури ЄС відбулася Міжнародна науково-практична конференція науковців, практичних працівників, студентів, аспірантів, молодих учених «Стратегічні напрями зовнішньої політики Європейського Союзу».

Привітав учасників конференції декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор Вадим Сідоров. Начальник управління міжнародних відносин університету Олександр Хижняк наголосив, що Каразінський університет активно підтримує ініціативи ЄС із впровадження реформ, особливо в галузі освіти. Він також запевнив, що обмін досвідом під час конференції допоможе визначити виклики, які постають перед Україною.

У заході взяли участь представники кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки, зокрема завідувач, доцент Людмила Новікова, доценти Аліна Червяцова, Валерій Рєзніков, Олена Доценко, а також іноземна делегація у складі професора з публічного права Федерального університету прикладних наук у сфері державного управління (Брюль, Німеччина) Арндта Куннеке, професора арктичного права Лапландського університету (Рованіемі, Фінляндія) Стефана Кірхнера, постдокторського дослідника юридичного факультету Туринського університету (Турин, Італія) Хосе Густаво Прієто Муньоза та студентки аспірантури Гайдельберзького університету Рупрехта-Карла (Гайдельберг, Німеччина) Ларісси Фуртвенглер.

З доповіддю «Хто кому потрібен? Майбутні перспективи відносин між Туреччиною та ЄС» під час пленарного засідання виступив професор Арндт Куннеке. Він висвітлив історію взаємовідносин ЄС та Туреччини, шлях Туреччини до членства в ЄС, їхні нинішні проблеми, сценарії та перспективи розвитку міжнародних відносин між двома країнами.

Конференція продовжилась роботою за напрямами:

  • зовнішня політика Європейського Союзу: від національних інтересів до спільних цінностей;
  • зовнішня політика ЄС, підтримання миру та сучасні виклики безпеці (тероризм, екстремізм, міграційні проблеми, економічна нестабільність, інформаційна безпека тощо);
  • європейська політика сусідства, регіональне співробітництво, дипломатія.

У межах останньої секції виступив завідувач кафедри туристичного бізнесу та країнознавства факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор Сергій Лиман «Нерівні клітини шахівниці: чому успіхи туризму в Хорватії можуть наблизити новий регіональний конфлікт». Зокрема він розповів про сепаратизм в історичній області Хорватії, Далмації, та культурний вплив багатьох народів на її території.


Фотозвіт з заходу: