RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 647

9 квітня 2019 року

День відкритих дверей у Каразінському університеті

День відкритих дверей у Каразінському університеті

У Каразінському університеті відбувся традиційний День відкритих дверей, під час якого абітурієнти занурилися в атмосферу Каразінського, поспілкувалися з керівництвом університету, факультетів, кафедр, представниками приймальної комісії, переглянули фільми про університет, ознайомилися з його діяльністю.

Від самого ранку Каразінський гостинно зустрічав гостей: у вестибюлі можна було зробити пам’ятне селфі біля тематичної фотозони, дізнатися більше про наукову діяльність університету на «Фестивалі популярної науки», також усі охочі могли поставити питання стосовно особливостей вступної кампанії2019, переваг навчання в університеті та студентського життя на брифінгах з представниками приймальної комісії та студентського самоврядування.

Офіційна частина розпочалася виступом Університетського академічного хору, який виконав гімн студентів «Gaudeamus».

Майбутніх студентів привітав ректор, академік Віль Бакіров: «Тут, у залі, зібралися люди, які були народжені у ХХІ столітті, ви всі люди нового світу, нової доби, епохи. ХХІ століття — це час панування нових технологій, дуже складних міжнародно-політичних процесів, це час, коли відбувається революція у свідомості людей, змінюються їхні цінності та вподобання, ментальність, реформується система освіти тощо. І вам жити у цьому складному світі, будувати своє життя і професійну траєкторію, бути готовими до жорсткого змагання з іншими людьми. Адже нічого не дається нам задарма, за усе треба змагатися і перемагати. А для цього потрібно мати розум, освіту, інтелігентність, комунікабельність, толерантність, принциповість, креативність та багато іншого. Каразінський саме той університет, який дозволяє своїм вихованцям отримувати такі якості. Він став таким протягом дуже довгої історії, адже був започаткований аж на початку ХІХ століття, цього року йому виповнюється 215 років. Це довгий історичний шлях, що дозволив створити таку унікальну атмосферу — науки, інтелектуального життя, духовності, — перебуваючи в якій, людина протягом чотирьох чи п’яти років стає іншою — успішною, готовою до будь-яких випробувань».

Також ректор наголосив, що Каразінський — це не тільки навчання, наукові дослідження, а й спорт, культурне і творче життя, благодійність тощо. Університет пропонує можливості академічної мобільності, участі у програмі подвійних дипломів, паралельного отримання другої вищої освіти, а також міжфакультетські дисципліни тощо.

З основними етапами вступної кампанії–2019 ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ольга Анощенко.

Директор центру зв’язків з громадськістю Максим Фоломєєв презентував спеціалізований веб-сайт для абітурієнтів — «Абітурієнт Каразінського», де розміщено всю необхідну для вступу інформацію: Правила прийому з додатками, анотації освітніх програм з переліком вступних випробувань та предметів зовнішнього незалежного оцінювання тощо.

Також свої виступи подарували університетські команди з чирлідингу та волейболу. А щасливчик із залу навіть отримав волейбольний м’яч із підписами ректора та членів команди з волейболу.

Наприкінці відбулася зустріч з представниками факультету МЕВ та ТБ, де присутні дізнались про історію та структуру факультету, специфіку вступу, особливості й переваги навчання.


Фотозвіт з заходу: