RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1088

28 грудня 2018 року

Круглий стіл «Європейська дипломатія у ХХІ столітті»

Круглий стіл «Європейська дипломатія у ХХІ столітті»

21 грудня 2018 року на кафедрі міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки факультету МЕВ та ТБ у межах реалізації проекту Модуль Жана Моне «Зовнішня політика ЄС» відбувся круглий стіл «Європейська дипломатія у ХХІ столітті».

Учасники круглуго столу мали можливість обговорити сучасні проблеми європейської дипломатії в контексті забезпечення миру і безпеки, економічного співробітництва і конкуренції, застосування іновацій у дипломатичній службі, традиційних і нових форм дипломатії.

Серед гостей, які взяли участь у роботі круглого столу, були викладачі та студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського національного університету імені Семена Кузнеця.

Також до участі у круглому столі долучилися представники Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції: Ольга Стефанішина (директор офісу), Олексій Генчев (голова експертної групи взаємодії з НАТО) та Поліна Казакевич (голова експертної групи взаємодії з ЄС), — доповіді яких було присвячено дипломатичним відносинам між Україною та ЄС, а також Україною і НАТО.

Засідання секцій проходило за п’ятьма тематичними напрямками. У межах першої секції з доповіддю «Видатний історик Василь Надлер: актуальність його спадщини для вивчення європейських міжнародних відносин» виступив професор кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Олександр Каплін, з доповіддю «Україна у Європейському безпековому середовищі» виступив доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Сергій Здоровко.

Також під час заходу відбулася виставка творчих робіт студентів першого курсу «Україна очима студентів».

За результами роботи круглого столу буде видано збірку тез доповідей.


Фотозвіт з заходу: