RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 908

6 жовтня 2018 року

Презентація проекту Модуль Жана Моне «Зовнішня політика ЄС»

Презентація проекту Модуль Жана Моне «Зовнішня політика ЄС»

4 жовтня 2018 року на факультеті МЕВ та ТБ відбулася презентація проекту Модуль Жана Моне «Зовнішня політика ЄС», що реалізовуватиметься за фінансової підтримки Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської комісії протягом 2018–2021 років.

Програму презентували: доцент Червяцова А.О. - координатор Модулю, завідувач кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Новікова Л.В. – керівник Робочої групи проекту, а також викладачі проекту: доцент Доценко О.М. та доц. Резніков В.В.

Під час доповіді доцент кафедри міжнародних економічних відносин факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Валерій Рєзніков зазначив: «Першим кроком на шляху до створення Європейського Союзу була економічна складова, тому ми також маємо досліджувати цю тему. Наразі Україна проводить реформи на шляху до Європейської спільноти». Лектор зазначив, що 2017 рік можна назвати вдалим для українського експорту.

Завідувач кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, доцент Людмила Новікова розповіла присутнім про програму дисципліни, зокрема зазначила, що навчальний курс «Зовнішня політика ЄС» за тривалістю сягає 120 академічних годин лекційних та семінарських занять та розрахований на весь навчальний рік. Під час проекту розглядатиметься низка важливих питань, зокрема природа зовнішньої політики ЄС, зовнішня політика сусідства ЄС, права людини, верховенство права, боротьба з тероризмом, спільна зовнішня політика та політика безпеки, торгівля, розвиток та інша зовнішня діяльність, зовнішньоекономічна політика ЄС тощо.

«Команда проекту має широку географію: від викладачів університету до іноземних викладачів з Італії, Фінляндії, Туреччини, Німеччини, Швеції та Швейцарії. Досвід їхньої роботи пов’язаний з декількома країнами, тому ви зможете перейняти знання як з права, так і з політичних наук різних країн, зокрема європейського регіону», — розповіла про особливості викладацького складу проекту доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Олена Доценко.

Наприкінці усі охочі могли поставити запитання координаторам.


Фотозвіт з заходу: