RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 635

8 листопада 2012 року

Відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

Відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

У Каразінському університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети», що об'єднала фахівців у сфері туризму.

Організатором конференції виступила кафедра туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. До складу президії увійшли декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Каразінського університету, кандидат економічних наук, професор В.І. Сідоров, засновник та професор кафедри туристичного бізнесу, доктор географічних наук, академік АН ВШ України А.П. Голіков, директор Харківського обласного туристсько-інформаційного центру Д.Г. Дармостук та завідувач кафедри туристичного бізнесу, кандидат історичних наук, доцент А.Ю. Парфіненко.

«Сьогоднішня конференція — це ще один крок на шляху до розвитку туристичного бізнесу як науки. З розвитком сфери туризму зростає необхідність у висококваліфікованих спеціалістах. У ході роботи конференції ми зможемо обмінятись своїми досягненнями. Час обговорити питання розвитку туризмознавчих наук, у нас мають бути не лише магістри з туризму, але й доктори та професори. Це наша мета, і ми до неї йдемо», — відзначив В.І. Сідоров.

Розпочалась конференція з презентації тематичного випуску Всеукраїнського науково-популярного журналу «Universitates». Роботу представила виконавчий директор Асоціації випускників, викладачів і друзів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна В.В. Круглова.

«Громадськість сприймає туризм як засіб отримання прибутку, а не як науку. Тому нам необхідно згадати видатних вчених ХХ століття, які популяризували свою науку, та брати з них приклад за допомогою нашого журналу», — наголосила В.В. Круглова.

У рамках конференції проводилася робота за секціями на теми: «Регіональні особливості розвитку ринку туристичних послуг», керівник — кандидат історичних наук, доцент А.Ю. Парфіненко; «Туристичний бізнес очима молодих дослідників», керівники — кандидат географічних наук, професор С.О. Юрченко та викладач кафедри туристичного бізнесу І.Н. Шамара.