Гревцева Наталія Вячеславівна
кандидат технічних наук, професор
Профіль у Google Академії
ORCID ID
Профіль у Scopus
Профіль у Web of Science
Контактна інформація:
Телефон: +38 (066) 491-60-04
Адреса: ауд. 262а, майдан Свободи, 6, м. Харків, 61022
E-mail: grevtseva@karazin.ua
Наукова та освітня діяльність:
- член редколегії міжнародного наукового журналу "Biota. Human. Technology";
- учасник Міжнародної осінньої Школи Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація європейських підходів» та тренінгу у рамках проєкту програми ЄС Erasmus+;
- учасник проєктів Erasmus+ Модуль Жана Моне «Стале мислення та підприємництво» та Модуль Жана Моне «Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація»;
- має сертифікат рівня С1 (International English proficiency Test).
Стажування та підвищення кваліфікації:
Наукові інтереси:
розробка технологій борошняних виробів оздоровчого призначення з додаванням продуктів переробки рослинної сировини
Курси, що викладаються:
- Технологія продукції ресторанного господарства
- Барна справа
- Основи кулінарного мистецтва
- Етнічні кухні
- Планування заходів та кейтеринг
Основні публікації:
- Brykova T., Samohvalova O., Grevtseva N., Kasabova K., Grygorenko A. The influence of grape powders on the rheological properties of dough and characteristics of the quality of butter biscuits // Food science and technology. 2018. Vol. 12, Issue 2. P. 33-38. (Web of Science)
- Gorodyska O., Grevtseva N., Samohvalova O., Savchenko O., Grygorenko A. Investigation of the safety grapeseed powder as an alternative to cocoa-powder in a confectionery glaze // Food science and technology. 2018. Vol. 12, Issue 3. P. 63-69. (Web of Science)
- Gubsky S., Labazov M., Samokhvalova O., Grevtseva N., Gorodyska O.Optimization of extraction parameters of phenolic antioxidants from defatted grape seed cake by response surface methodology Ukrainian Journal of Food Science. 2018. Vol. 6. Issue 2. Р.16-32 (Web of Science)
- Gorodyska O., Grevtseva N., Samokhvalova O., Gubsky S., Gavrish T., Denisenko S., Grigorenko A.The Influence of Grape Seeds Flour on the Fats Preservation in the Confectionary GlazeEastern-European Journal of Enterprise Technologies. Technology and equipment of food production. 2018. Vol. 6. No. 11(96). Р. 36-44. (Scopus).
- Wenjuan Lou, Bo Li & Grevtseva Nataliya. Preparation of Grape Pomace Powders and Analysis of their Nutritive Compositions // Acta Innovations (Poland), 2021, no. 39, р. 22-31 (Scopus, Q3)
- Wenjuan Lou, Bo Li & Grevtseva Nataliya. The influence of Cabernet Sauvignon wine grape pomace powder addition on the rheological and microstructural properties of wheat dough, CyTA - Journal of Food, 2021. 19:1, 751-761 (Scopus)
- Wenjuan Lou, Haixu Zhou, Bo Li, Grevtseva Nataliya. (2021). Rheological, pasting and sensory properties of biscuits supplemented with grape pomace powder. Food Science and Technology (Scopus, Q2)
- Samokhvalova, O., Oliinyk S. Grevtseva, N. Prospects for the Use of the By-Products of Oil and Wine Production in Bakery and Confectionery Technologies. Biol. Life Sci. Forum 2021, 6, 91.
- Grevtseva, N.; Gubsky, S. Perspective of applications of wine pomace in flour-containing foods: a mini-review, in Proceedings of the 4th International Electronic Conference on Foods, 15–30 October 2023, MDPI: Basel, Switzerland.
- Nataliya Grevtseva, Olena Gorodyska, Tatiana Brykova, Sergey Gubsky. The Use of Wine Waste as a Source of Biologically Active Substances in Confectionery Technologies // Bioconversion of Wastes to Value-added Products. CRC Press. 2023. Р. 69-112. (Scopus)