RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 684

1 вересня 2018 року

Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти

Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти

У Каразінському університеті відбулася традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти.

Захід пройшов за участю ректора, академіка Віля Бакірова, проректорів, деканів факультетів, викладачів та студентів, а також почесних гостей — заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева, директора департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариси Карпової, голови правління Харківської обласної організації Національної спілки художників України, народного художника України Віктора Ковтуна.

Із вітальною промовою до першокурсників звернувся ректор, академік Віль Бакіров: «З цього моменту ви не тільки де-юре, за наказом, а й за традицією, за цією урочистою церемонією, стаєте студентами Каразінського університету — стаєте частиною понад двохсотлітньої історії цього університету, приєднуєтеся до великої кількості видатних людей, які навчалися, закінчили університет і прославляли науку, освіту, культуру у всьому світі. Каразінський університет відкриває широкий спектр можливостей для професійного навчання, духовного збагачення, занять спортом, творчої діяльності. Ви зможете розвиватися як особистості та фахівці, як громадяни і патріоти нашої України».

Анатолій Бабічев привітав всіх з початком нового навчального року та побажав першокурсникам з користю провести студентські роки.

Віктор Ковтун звернув увагу на те, що Каразінський — це єдиний університет, з яким пов’язана освітня і професійна діяльність трьох Нобелівських лауреатів, який виховав 12 лауреатів Шевченківської премії — найвищої мистецької нагороди в Україні.

Від імені першокурсників клятву студентів прочитали студент факультету математики і інформатики, переможець Міжнародної математичної олімпіади 2018 року Роман Сарапін та студентка факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, переможниця Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії Мері Амірханян.

Також до уваги учасників і гостей свята була представлена історична реконструкція: присутні змогли дізнатися, що міг би сказати засновник університету Василь Каразін, звернувшись до сьогоднішніх першокурсників та викладачів.

Традиційно у цей день відбулося запалення вогню знань, що символізує прагнення та жагу до глибинної скарбниці надбань світової науки.

Наприкінці церемонії пролунав студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні університетського хору.

Після урочистостей відбулися актові лекції для першокурсників університету.


Фотозвіт з заходу: