RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 704

17 липня 2018 року

Завершилася туристично-краєзнавча навчальна практика

Завершилася туристично-краєзнавча навчальна практика

Студенти 1 курсу кафедри туристичного бізнесу протягом червня-липня успішно пройшли туристично-краєзнавчу навчальну практику.

Один із керівників практики доцент Іван Посохов зазначає, що в її основу покладено завдання ознайомити першокурсників зі специфікою майбутньої спеціальності та одержання ними навичок з таких дисциплін, як туристичне краєзнавство, історія туризму, географія туризму тощо. Тобто студенти досліджують рідний край крізь призму туристичної самобутності.

Під час практики студенти познайомилися з туристичним потенціалом Слобожанщини, відвідали основні туристично-екскурсійні маршрути, що за тематичними напрямами охоплюють визначні місця, пам’ятки історії, культури, архітектури та природи, а також місця, пов`язані з життям і діяльністю видатних особистостей регіону. У межах практики відбулося перше знайомство студентів з діяльністю підприємств туристичної інфраструктури регіону, а також студенти обговорювали особливості роботи музеїв з екскурсантами.

Разом з істориком, головою правління фонду сприяння історико-культурним дослідженням «Діти підземелля» Ігорем Денисенком студенти відвідали підземні ходи та тунелі старого центру Харкова. Особливе захоплення слухачів викликало й знайомство з легендами та справжньою історією створення підземних споруд нашого міста.

Оскільки Харків є потужним промисловим центром, першокурсникам було запропоновано маршрут з індустріального туризму, зокрема, до АТ «Турбоатом»: студенти познайомилися з виробництвом на заводі-гіганті, були вражені його масштабами, дізналися про труднощі та перспективи організації промислового туризму.

Студентам було запропоновано багато унікальних подорожей містом, а саме — до Музею меду, Музею міліції, до Харківського планетарію, вони відвідали залу рідкісної книги Центральної наукової бібліотеки університету, побували за кулісами Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка тощо.

Окрім маршрутів культурно-пізнавального туризму по Харкову, студенти відвідали музеї м. Чугуїв. Це місто, історія якого тісно пов’язана з ім’ям великого художника Іллі Рєпіна.

У результаті проходження практики студенти відкрили для себе туристичний потенціал Харківщини, основні правила організації та проведення туристичних подорожей. У вересні, після систематизації студентами матеріалів відповідно до здійснених маршрутів та екскурсій, відбудеться підсумкове заняття з навчальної практики.


Фотозвіт з заходу: