RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 646

28 лютого 2018 року

Урочистий випуск магістрів–2018: університет вітає

Урочистий випуск магістрів–2018: університет вітає

27 лютого 2018 року в Каразінському університеті відбувся урочистий випуск магістрів, що традиційно проходив в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка й розпочався гімном студентів “Gaudeamus” у виконанні Студентського академічного хору.

З вітальним словом до випускників звернувся виконувач обов’язків ректора, академік Віль Бакіров: «Хочу сказати слова подяки за те, що ви свого часу обрали місцем навчання Каразінський університет і довірили нам свою долю, за те, що сумлінно і наполегливо навчалися, брали участь у всіх університетських заходах, за щиру любов до Alma Mater. За ці роки ми не тільки передавали вам свої знання, бачення світу, цінності, але й навчалися у вас, зокрема молодій креативній енергії, відкритості всьому новому та світу, свободі, розкутості, неупередженості» (повний текст виступу , PDF, 144 Kb).

Він наголосив на важливості подвигу, здійсненого студентами та вихованцям університету, які загинули у зоні АТО, проявивши мужність і героїзм у боях за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Серед них — Святослав Горбенко (історичний факультет), Владислав Ковальов (медичний факультет), Мирослав Мисла (історичний факультет), Едуард Ушаков (історичний факультет), Петро Федоряка (факультет математики і інформатики). Пам’ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Зі словами вітання виступила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична: «Ви закінчили один із найкращих університетів України. На сьогодні держава надає вам усі можливості для використання європейського досвіду, навчання, застосування освітніх практик, розробки нових проектів, пошуку інвестицій, щоб впроваджувати їх у своїй державі та у власному домі. Але надзвичайно важливо, яким своє майбутнє зробите ви: чи скористаєтесь повним спектром тих механізмів і засобів, які нададуть вам повну особистісну реалізацію. Від кожного з вас залежить не тільки ваше майбутнє, але й майбутнє нашої держави» (повний текст виступу , PDF, 56 Kb).

«Стів Джобс, гуру компанії Apple, у відомій промові 2005 року у Стенфорді рекомендував молоді бути завжди ненаситними та нерозважливими. Я сприймаю заклик Джобса і повторюю його для вас. Якщо ви ненаситні до знань, допитливі, спраглі до життя та настільки божевільні, що не боїтесь розпочинати знову після невдачі, з вами світ стане краще, набагато вільніше та справедливіше ніж той, який моє покоління та ваші батьки передаємо вам зараз», — наголосив у своєму виступі відомий італійський астрофізик, професор Массімо Капаччіолі (повний текст виступу , PDF, 76 Kb).

Випускників також привітав поет Сергій Жадан, зазначивши, що наразі важливим для кожного є вибір подальшого шляху: «Певен, що всі ви встигли для себе з цим вибором визначитись. У всіх у вас попереду цікаве й насичене життя. Життя, якого ви не боїтесь, із яким ви знаходитесь у дружніх рівних стосунках. І навіть якщо хтось зі своїм вибором не визначився, той, певен, знайде в собі сили зважитись і самостійно прийняти рішення. З тим, щоб потім не шкодувати щодо власної безініціативності та безвідповідальності» (повний текст виступу , PDF, 148 Kb).

Завершилися урочистості святковим концертом за участю творчих колективів університету.

Крім того, надійшли вітання від заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи (текст листа , PDF, 52 Kb).

Вітаємо випускників і бажаємо успішного життєвого шляху, втілення найзаповітніших мрій та реалізації усіх планів!


Фотозвіт з заходу: