RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 577

5 лютого 2018 року

День відкритих дверей у Каразінському університеті

День відкритих дверей у Каразінському університеті

У Каразінському університеті відбувся другий у поточному навчальному році День відкритих дверей: вступники поспілкувалися з керівництвом університету, факультетів, кафедр та представниками приймальної комісії, переглянули фільми про університет, познайомилися з діяльністю факультетів.

Майбутніх студентів привітав виконуючий обов’язків ректора, академік Віль Бакіров, ознайомивши з історією, структурою та діяльністю університету: «Харківський університет має довгу і славетну історію, яка зберігає багато великих імен, серед яких лауреати найвищої наукової нагороди — Нобелівської премії — фізик Лев Ландау, біолог Ілля Мечников, економіст Саймон Кузнець. Це показує, що Каразінський — класичний університет: у ньому зібрано майже всі фундаментальні науки, які цілісно охоплюють вивчення Всесвіту. В університеті розвинуте студентське самоврядування. І студенти є не пасивними реципієнтами знань, а активними суб’єктами навчального процесу. Їхні поради, пропозиції, зауваження ми завжди враховуємо». Він також наголосив, що Каразінський є університетом світового класу та посідає високі щаблі у всеукраїнських і світових рейтингах.

У свою чергу, директор Центру зв’язків з громадськістю, доцент Максим Фоломєєв презентував спеціалізований сайт для абітурієнтів — «Абітурієнт Каразінського», де розміщено всю необхідну для вступу інформацію — Правила прийому, анотації освітніх програм з переліком вступних випробувань та необхідних сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання тощо.

З особливостями прийому до університету в 2018 році абітурієнтів ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ольга Анощенко, яка окреслила етапи вступної кампанії, специфіку зарахування вступників. Зокрема, за її словами, цього року абітурієнти зможуть подати не більше 7 заяв на місця державного замовлення на не більше ніж 4 спеціальності, враховуючи денну і заочну форми навчання, а кількість заяв на місця за контрактом необмежена.

Наприкінці відбулася зустріч з деканом та представниками факультету МЕВ та ТБ, де присутні дізнались про історію та структуру факультету, специфіку вступу, особливості й переваги навчання. Загалом охочі ставили питання щодо освітніх програм, нарахування додаткових балів, співробітництва університету з міжнародними вищими навчальними закладами, можливостей працевлаштування.


Фотозвіт з заходу: