RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 437

26 грудня 2017 року

Університет відвідала делегація Професійно-технічного інституту провінції Шеньсі

 Університет відвідала делегація Професійно-технічного інституту провінції Шеньсі

19 грудня 2017 року університет відвідала делегація Професійно-технічного інституту провінції Шеньсі (м. Сіань, Китайська Народна Республіка) на чолі з директором Центру дослідження України, доцентом Лі Ці.

У зустрічі взяли участь проректор, професор Заріф Назиров, директор Центру міжнародної освіти Олександр Каграманян, директор Інституту Конфуція з української сторони Анатолій Байназаров, директор Інституту Конфуція з китайської сторони Дін Шивен, керівники факультетів, міжнародних центрів, науково-дослідної частини, викладачі Інституту Конфуція.

З головними напрямками діяльності Каразінського університету ознайомив Заріф Назиров, наголосивши на важливості співпраці в галузі освіти з Китайською Народною Республікою в межах міжнародної програми «Один пояс — один шлях». Діяльність Центру дослідження України Професійно-технічного інституту провінції Шеньсі презентувала його директор Лі Ці.

Під час зустрічі було обговорено можливість співпраці, розробку спільних програм, що сприятимуть розвитку відносин між Україною та Китаєм.

До заходу долучилися і представники факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Факультет неабияк зацікавлений у розвитку українсько-китайських відносин, адже студенти освітньої програми «Країнознавство» в рамках навчального процесу слухають курси китайської від носіїв мови, а деякі проходять літнє стажування чи навчаються протягом півріччя у Китаю за урядовими програмами держави або програмами Інституту Конфуція, попередньо здобувши стипендію на навчання.