RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 780

18 листопада 2017 року

Лекція з лідерства та презентація американських освітніх програм

Лекція з лідерства та презентація американських освітніх програм

15 листопада 2017 року відбулася лекція «Global barriers to women’s leadership and how toovercome them», яку провела експерт з лідерства, засновник та керівник ГО «Running Start» Сюзанна Велфорд.

Організаторами заходу виступили Студентське наукове товариство та ГО «Освічена Ініціатива». Лекцію відвідали студенти та викладачі факультету МЕВ та ТБ, які взяли участь в обговоренні теми лідерства жінки в сучасному світі та різниці між жінками-лідерами США і України.

Учасники дізналися, з якими перешкодами зіштовхуються жінки на шляху до лідерства і як їх можна подолати. Пані Велфорд поділилася власним досвідом та дала безліч корисних порад для молодих лідерів. Студенти охоче ставили питання та разом з експертом шукали відповіді. По завершенню зустрічі Сюзанна висловила подяку присутнім та побажала їм бути мотивованими, працювати разом для зміни суспільства на краще та завжди вірити у свої можливості.

Також в рамках заходу відбулася презентація американських програм обміну, зокрема GlobalUGRAD і SUSI. Про них розповіла співробітниця відділу преси, освіти і культури посольства США в Україні Юлія Кошарна. Студенти дізналися про специфіку програм, умови та основні кроки для успішної подачі заявки, а також основні помилки аплікантів. Юлія розповіла про основні критерії відбору учасників та навела декілька прикладів студентів з України, які успішно пройшли конкурс та закінчили семестр навчання в США за обраними спеціальностями. Студенти цікавилися труднощами, що можуть виникнути під час участі у програмі, було приділено багато уваги написанню мотиваційного листа.

Також під час презентації член СНТ Микола Кравець поділився досвідом участі в програмі обміну SUSI, метою якої є розвиток студентів у одній з чотирьох обраних сфер, ознайомлення з устроєм американського суспільства, культурою країни і процесом навчання в США. Микола розповів про своє навчання в університеті США та про додаткові можливості для студентів під час перебування за кордоном.

Члени СНТ висловлюють подяку гостям та учасникам.


Фотозвіт з заходу: