RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 792

13 липня 2017 року

Туристично-краєзнавча навчальна практика студентів 1 курсу

Туристично-краєзнавча навчальна практика студентів 1 курсу

Студенти 1-го курсу кафедри туристичного бізнесу та країнознавства успішно пройшли туристично-краєзнавчу навчальну практику.

Як розповів журналістам один з керівників практики доц. І. С. Посохов, в її основу покладено завдання ознайомити першокурсників зі специфікою майбутнього фаху та одержання ними навичок з таких дисциплін, як туристичне краєзнавство, історія туризму, географія туризму тощо. Тобто, студенти досліджують рідний край крізь призму туристичної самобутності.

Під час практики студенти ознайомилися з туристичним потенціалом Слобожанщини, відвідали основні туристично-екскурсійні маршрути, що за тематичними напрямами охоплюють визначні місця, пам’ятки історії, культури, архітектури та природи, а також місця, пов`язані з життям і діяльністю видатних людей регіону.

Окрім маршрутів культурно-пізнавального туризму по м. Харків, організованих у співпраці з Центром краєзнавства імені П.Т. Тронька, студенти відвідали Музей археології та Музей історії університету, дізналися про особливості роботи музеїв з екскурсантами.

Першокурсникам було запропоновано декілька маршрутів зі все більш популярного екологічного туризму, а саме до Ботанічного саду та Музею природи. На студентів чекала й незвичайна подорож на харківський іподром – підприємство з багатою історією, яке продемонструвало всі основні етапи вирощування та підготовки коней до спортивних змагань, а наприкінці екскурсії студенти власноруч нагодували коней.

Студенти відвідали також національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва» (смт. Солоницівка, Харківська обл.). Саме звідси відбувалося оперативне керівництво військами Степного фронту в ході боїв завершального етапу Бєлгородсько-Харківської наступальної операції (3-23 серпня 1943 р.).

Оскільки Харків є потужним промисловим центром, першокурсникам було запропоновано маршрут з індустріального туризму, до Харківського тракторного заводу – студенти познайомилися з виробництвом на заводі-гіганті, були вражені його масштабами, дізналися про труднощі та перспективи організації промислового туризму.

Разом з Ігорем Денисенко, істориком, головою правління фонду сприяння історико-культурним дослідженням «Діти підземелля», студенти відвідали підземні ходи та тунелі у старому центрі Харкова. Особливе захоплення слухачів викликало й знайомство з легендами та справжньою історією створення підземних споруд нашого міста.

У рамках практики відбулося перше знайомство студентів з діяльністю підприємств туристичної інфраструктури регіону – готель Харків Палац Прем’єр Готель організував для наших студентів екскурсію по номерному фонду, ресторанному та СПА-комплексу.

В результаті проходження практики студенти відкрили для себе туристичний потенціал Харківщини, основні правила організації та проведення туристичних подорожей. У вересні, після систематизації студентами матеріалів відповідно до здійснених маршрутів та екскурсій, відбудеться підсумкове заняття з навчальної практики.