RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 453

9 січня 2017 року

Новий порядок призначення академічних стипендій

Новий порядок призначення академічних стипендій

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України № 1045, 1047, 1050 від 28 грудня 2016 року встановлюється новий порядок призначення академічних стипендій.

Академічні стипендії будуть отримувати не менше 40% і не більше 45% студентів, які станом на 1 лютого 2017 року навчаються за державним замовленням за денною формою навчання. Університет у межах коштів, передбачених для виплати стипендій, призначає академічні стипендії студентам згідно з рейтингом. Складова успішності у рейтинговому балі становить не менше 90%, решта балів — оцінка участі в науковій, науково-технічній, спортивній діяльності та громадському житті.

Рейтинги складаються окремо для студентів, які навчаються на певному факультеті, курсі та за певною спеціальністю (напрямом підготовки). У його формуванні беруть участь лише ті студенти, які не мають академічних заборгованостей.

Розмір ординарних академічних стипендій становить 1 100 гривень на місяць. Розмір академічних стипендій за особливі успіхи у навчанні збільшується на 45,5%.

4 січня 2017 року у Каразінському університеті відбулося робоче засідання щодо розроблення Правил призначення академічних стипендій студентам Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна під головуванням першого проректора, професора Юрія Холіна.

На засіданні було вирішено:
  • до 14 січня 2017 року розробити проект Правил призначення академічних стипендій і подати його Вченій раді університету на затвердження;
  • створити в університеті стипендіальну комісісію;
  • винести на громадське обговорення пропозиції щодо визначення рейтингових балів та призначення академічних стипендій за особливі успіхи у навчанні.

Пропозиції щодо визначення рейтингових балів і призначення академічних стипендій за особливі успіхи у навчанні можна надсилати до 12 січня 2017 року на електронні адреси studcentre@karazin.ua, karazina.studrada@gmail.com, info@profkom.ua.