RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1004

25 травня 2016 року

Відкриття аудиторії імені Фрітьофа Нансена

Відкриття аудиторії імені Фрітьофа Нансена

У Каразінському університеті на факультеті МЕВ та ТБ відбулось відкриття аудиторії імені відомого норвезького океанографа, біолога, метеоролога та громадського діяча, лауреата Нобелівської премії миру Фрітьофа Нансена.

Захід відбувся за участі ректора, академіка Віля Бакірова, проректора, професора Заріфа Назирова, Першого посла Королівства Норвегія в Україні Ойвінда Нордслеттена, старшого радника Центру Нансена з миру та діалогів Стейнара Брина, першого секретаря з адміністративних питань Посольства Королівства Норвегія Бйорнара К. Гудместад-Тейгена, координатора Центру Нансена з миру та діалогів Анатолія Кирилюка, заступника голови Українського центру злагоди Ольги Зеленюк, радника польового офісу в Харкові Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Анни Кірвас, студентів та викладачів університету.

«Фрітьоф Нансен бував у Харкові у 20-х роках минулого століття. Він зробив дуже багато для того, щоб викладачі та студенти харківських університетів, Каразінського у тому числі, якнайменше страждали від голоду та нещасть. Завдяки Ф. Нансену було відкрито дві їдальні, де 2 000 студентів в місяць мали змогу харчуватись безкоштовно», — зазначив Віль Бакіров.

«Фрітьоф Нансен є видатною особистістю в Норвегії, чия діяльність відома у всьому світі. Для нас є великою честю, що його так гарно пам’ятають в Україні», — зазначив Бйорнар К. Гудместад-Тейген.

Під час заходу присутні також прослухали лекцію про гуманітарну діяльність Фрітьофа Нансена та переглянули документальний фільм «Відродження: 10 років після війни».


Фотозвіт з заходу: