RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 278

31 жовтня 2022 року

Вебінар «10 причин практикувати медіаосвіту під час війни»

Вебінар «10 причин практикувати медіаосвіту під час війни»

18 жовтня 2022 року відбувся онлайн-вебінар «10 причин практикувати медіаосвіту під час війни», організований Академією української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Участь у заході проходила на конкурсних засадах, кількість місць була обмеженою. Учасниками стали переважно представники медійної та освітньої сфери, серед них – доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Євгенія Солових.

На семінарі розглядалися практичні кейси, учасники разом із тренерами аналізували їх, після чого отримали практичні алгоритми для роботи. Було розглянуто та обговорено такі теми: інформаційна гігієна під час війни, медіаосвіта як протидія військовим викликам, медіаграмотність.

Найбільше обговорення виликали питання: кому можна довіряти під час війни? які існують медіа? як поводитись у месенджерах? як перевіряти фейки? як мотив може ввести в оману (щодо специфіки реклами)? як журналістика просуває медіаграмотність в період війни? які нові вразливі аудиторії? які наративи пропаганди? що варто пам’ятати у воєнний час споживачам інформації? що змінилось в маніпуляціях?

Актуальною інформацією поділились тренери та експерти:

  • Оксана Волошенюк, менеджерка медіаосвітніх програм Академії української преси;
  • Олександр Мокрогуз, завідувач кафедри методики викладання суспільних дисциплін Чернігівського ОІППО ім. К. Д. Ушинського;
  • Руслан Шаламов, викладач наукового ліцею «Обдарованість», кандидат біологічних наук, Заслужений вчитель України;
  • Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка.

Вітаємо Євгенію Миколаївну з успішним проходженням навчання! Впевнені: здобуті знання і навички допоможуть студентам краще опанувати такі дисципліни, як вступ до фаху, прес-служба «м’яка сила» в міжнародних відносинах та інші, що викладає Є.М. Солових.