RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 308

28 травня 2021 року

Міжнародна модель засідання Ради Міністрів ОБСЄ

Міжнародна модель засідання Ради Міністрів ОБСЄ

7 травня 2021 року в Харківському дипломатичному клубі відбулося моделювання засідання Ради Міністрів ОБСЄ.

Ініціатором проведення заходу виступило студентське наукове товариство факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу.

У заході взяли участь студенти з Грузії, Вірменії та харківських ЗВО.

Привітали всіх запрошені гості, серед яких — Почесний консул Казахстану в Харківській, Полтавській та Сумській областях Емін Наджафлі, Консульський аташе Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Мальвіна Пясковська-Лацек, директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро Юрій Кравченко, начальник відділу міжнародного протоколу і співпраці з іноземними представництвами Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Михайло Долженко, декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, доцент Валерій Рєзніков.

Основною темою моделювання стали конфлікти на пострадянському просторі, а саме: російсько-грузинська війна, нагірнокарабахський конфлікт, війна на Сході України.

У ході моделювання кожен із міністрів-представників делегацій виступив зі своєю доповіддю в онлайн/офлайн-форматі, а генеральний секретар та голова були модераторами.

Наприкінці, після сесії питань та відповідей від делегатів, а також внесення коректив до резолюції, було підписано завершальну заяву міністрів щодо врегулювання зазначених конфліктів, а також рішення щодо проведення наступних засідань.