RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 327

23 листопада 2020 року

Всеукраїнська наукова конференція «Україна та країни Східної та Південно-Східної Азії: досвід модернізації та перспективи взаємодії»

Всеукраїнська наукова конференція «Україна та країни Східної та Південно-Східної Азії: досвід модернізації та перспективи взаємодії»

З нагоди 75-річчя створення ООН 13 листопада 2020 року в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Україна та країни Східної та Південно-Східної Азії: досвід модернізації та перспективи взаємодії» (в режимі онлайн на платформі «Zoom»).

Організатором конференції виступила кафедра туристичного бізнесу та країнознавства факультету МЕВ та ТБ.

Під час відкриття конференції та презентації друкованого збірника завідувач кафедри туристичного бізнесу та країнознавства, доцент Анатолій Парфіненко підкреслив суттєвий внесок України як держави-засновниці ООН у діяльність організації у сферах підтримання міжнародного миру та безпеки.

Анатолій Парфіненко також звернув увагу на те, що участь України в ООН стала важливим майданчиком для підготовки кадрів для дипломатичної служби незалежної держави.

Під час пленарного засідання були заслухані доповіді професора, екс-першого секретаря Міністерства закордонних справ України, тимчасового повіреного та політичного радника Посольства України в Болгарії (1998–<2001), начальника департаменту Південно-Східної Європи МЗС (2002–2003) Михайла Станчева — «Роль ООН у вирішенні глобальних проблем», Анатолія Парфіненка, який ознайомив присутніх із зовнішньополітичними пріоритетами України в країнах Східної та Південно-Східної Азії, професора, гаранта освітньої програми «Міжнародні відносини та регіональні студії: сходознавство» Сергія Лимана — «СХІД і ЗАХІД: історія проти географії на різних етапах цивілізаційної акселерації».

Робота конференції проходила за 5-ма секціями. За результатами конференції надруковано збірник матеріалів.

Щиро дякуємо усім учасникам конференції за плідну працю, цікаві та актуальні доповіді і бажаємо нескінченного натхнення в подальшій науковій роботі!

Програма заходу (PDF, 354 Kb)